субота, 17 квітня 2021 12:17

Ford Motor Company випустила новий автомобіль
7

Ford Motor Company випустила новий автомобіль
Фото: wikipedia.org
Ford Motor Company випустила новий автомобіль
Ford Motor Company випустила новий автомобіль
Ford Motor Company випустила новий автомобіль
Ford Motor Company випустила новий автомобіль

17 квітня 1964 року компанія Ford Motor Company почала випуск автомобіля Ford Mustang. Він належить до сегменту Pony car.

До кінця 1964 року компанія продала 263 тис. 434 машини. У 1965 році презентували модель в кузові фастбек. Вона була спрямована проти конкурентної моделі Plymouth Barracuda.

Основою дизайну слугував стилістичний "ключ" вдалого люксового купе Lincoln Continental Mark II, з його характерними пропорціями, довгим капотом і коротким багажником. Дизайн був досить вдалим, хоча і нетрадиційним для Америки.

Базовий двигун авто відомий як 6-циліндровий силовий агрегат від Ford Falcon. Передню підвіску запозичили у Ford Falcon.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який спортивний автомобіль став найпопулярнішим 2020 року

1966 року базовий Mustang почали оснащувати 120-сильним двигуном з рядним розташуванням шести циліндрів і об'ємом 3,2 л. Автомобіль одним з перших отримав монофонічний радіоприймач з діапазонами AM/FM, а сонцезахисні козирки стали стандартним обладнанням.

Коли в Німеччині почалися продажі Ford Mustang, виявилося, що цю назву вже зареєстрували. Німецька компанія запропонувала продати права за $10 тис. Ford відмовився і видалив значок Mustang, назвавши його для німецького ринку "Т-5".

Сitroen має намір випустити три нові моделі, які будуть орієнтовані на бюджетний сегмент. Першим на ринок вийде дешевий кросовер. Його створять на модульній платформі Common Modular Platform (CMP). Довжина не перевищуватиме 4000 мм. Основними конкурентами моделі стануть Nissan Magnite, Renault Kiger і Hyundai Venue.

Зараз ви читаєте новину «Ford Motor Company випустила новий автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути