пʼятниця, 04 жовтня 2013 10:51

Ferrari 250 GTO обійшлася покупцеві в рекордні 52 мільйони доларів

Ferrari 250 GTO обійшлася покупцеві в рекордні 52 мільйони доларів

У США встановлено черговий ціновий рекорд для класичних автомобілів: Ferrari 250 GTO продали за 52 мільйони доларів. Побажав залишитися анонімним цінитель купив спортивне купе з шасі номер 5111 у відомого колекціонера Пола Паппалардо зі штату Коннектикут.

На даний момент це імовірно найдорожчий серійний автомобіль у світі, куплений відкрито. Попередній рекорд ціни був встановлений минулого року IT- магнатом Крейгом Маккоя, що заплатив 35 мільйонів доларів також за Ferrari 250 GTO, що належала раніше серу Стірлінгу Моссу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За в'їзд до центра Києва треба брати щонайменше 100 гривень - експерт

Варто відзначити, що з 1962 по 1964 рік новий автомобіль цієї моделі коштував в США 18 500 доларів - правда, купівельна спроможність американської валюти тоді була зовсім іншою, крім того, кандидатура покупця повинна була бути схвалена особисто Енцо Феррарі. Всього Ferrari випустила 39 екземплярів 250 GTO, і велика їх частина осіла в колекціях рок-зірок, наркобаронів і впливових політиків.

Аналітики ринку автомобільної класики вважають божевільні ціни на спорткар не виправданними і вживають термін " маркетингова бульбашка".

Зараз ви читаєте новину «Ferrari 250 GTO обійшлася покупцеві в рекордні 52 мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути