Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 15:16

Двоє українців створили унікальну сигналізацію

Двоє українців створили унікальну сигналізацію
Навіть якщо зловмисники заглушать сигналізацію, власнику на телефон все одно прийде повідомлення про злодіїв. Фото: kanecountyconnects.com

Українці Сергій Качан і Вадим Кочевих створили унікальну сигналізацію, яка повідомляє автовласника, якщо в автомобілі розбили вікна, вдарили на парковці або її вантажать на евакуатор. Заглушити її неможливо, запевняють винахідники.

Ідея створити нову систему сигналізації виникла у винахідника Вадима Кочевих після того, як кілька його друзів постраждали від автомобільних злодіїв. Ті за хвилини вимикали сигналізацію і забирали з автомобіля всі цінні речі, пише "Сегодня".

Через інтернет-додаток винахід українців з'єднує авто з мобільним телефоном власника. Як тільки двері автомобіля відкриває злодій, власник машини відразу ж отримує повідомлення по телефону. Якщо в машині розбили скло, вдарили на парковці або вантажать на евакуатор - система про це повідомить протягом 3 хвилин. Через спеціальний мобільний додаток за вашою машиною можуть також стежити ваші родичі та друзі. Цю опцію продумали на випадок, коли власник автомобіля їде подорожувати, а машину залишає.

Пристрій також дозволяє побачити поточний заряд акумулятора, місце розташування машини на карті. Таку сигналізацію водій може встановити самостійно в будь-яке авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де вибрати надійну сигналізацію

Винахідники запевняють: навіть, якщо зловмисникам вдасться заглушити сигнал, програма все одно повідомить власника машини про злодіїв.

Лікарня університету Акерсхус в місті Лоренског, розташованому на північному сході Норвегії, виступила з незвичайною пропозицією: оснащувати кожного новонародженого системою сигналізації, для того, щоб запобігти викраданням малюків і гарантувати їх відправку додому із справжніми батьками.

Ідентифікаційний браслет кріпитиметься до ніжки новонародженого. Матерів також оснастять подібним пристроєм, що дозволить їм і медперсоналу вільно переміщатися по території лікарні, не побоюючись за долю малюка і його місцезнаходження.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українців створили унікальну сигналізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути