пʼятниця, 17 листопада 2017 12:35

"Рух по колу": нові правила

"Рух по колу": нові правила
Виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрямок руху не встановлено дорожніми знаками або розміткою Фото: відкриті пошукові мережі

Кабінет Міністрів вніс зміни до Правил дорожнього руху про пріоритет під час проїзду перехресть з круговим рухом. Окрім цього, затвердили нові правила виїзду з таких перехресть.

28 квітня 2017 року набрали чинності зміни до статті ЗУ "Про дорожній рух", якими передбачене єдине правило дорожнього руху для автомобілів, що рухаються по колу. Перевагу в русі на перехрестях з круговим рухом надавали машинам, які вже рухаються по колу. А ті, хто тільки в'їжджають, повинні поступатися їм.

До цього пріоритет визначали розміткою та дорожніми знаками. Тепер цю норму офіційно внесли до ПДР, пише mmr.net.

Уряд також встановив, що виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрямок руху не встановлено дорожніми знаками або розміткою, і це не створює перешкоди транспортним засобам, які рухаються у попутному напрямку праворуч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Високі штрафи не вихід: поліцейські складають протоколи на п'яних водіїв із помилками

На перехресті рівнозначних доріг водій нерейкового транспорту зобов'язаний дати дорогу транспорту, що наближається праворуч, окрім перехресть з круговим рухом. На нерегульованому перехресті трамвай має перевагу перед нерейковим транспортом, який наближається до нього рівнозначною дорогою, крім перехресть з круговим рухом.

В Україні вже запустили системи фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Зараз у межах Києва та деяких інших населених пунктах працює близько 4100 камер. Камери встановили над дорогами, на складних розв'язках і проблемних перехрестях. Крім цього, вони фіксують події у важкодоступних місцях — під мостами, на паркомісцях. Є оглядові та панорамні камери. Деякі з них — роботизовані. Вони визначають кількість трафіку і завантаженість доріг. Також камери фіксують будь-які правопорушення: порушення напрямку руху, виїзд на зустрічну, виїзд на смугу громадського транспорту. Після чого — передають цю інформацію в МВС.

Зараз ви читаєте новину «"Рух по колу": нові правила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути