субота, 05 грудня 2020 09:01

Довжина 24 метри — у США представили найбільший у світі дрон

Довжина 24 метри — у США представили найбільший у світі дрон

США випустили найбільший дрон у світі. Його використовуватимуть для запуску ракет з невеликими супутниками за методом повітряного старту. Про це повідомляє New Atlas.

Довжина дрона становить 24 м, а висота - 5,5 м, ширина одного крила - 18 м. Летючий апарат використовує таке ж пальне, як і звичайні літаки. Він автономно злітає, здійснює приземлення на посадкову смугу довжиною в 1,8 м. В ангарі займає лише 743 м² простору.

У компанії кажуть, що Ravn X можна запустити за будь-яких погодних умовах, а 70% запчастин дрону придатні для повторного використання. Aevum планує збільшити цей показник до 100%.

Система запуску подібна до системи, яку розробила компанія Virgin Orbit або Stratolaunch: під час максимальної висоти дрон задирає ніс, йде на форсаж і скидає закріплену знизу ракету. Вона вмикає свої двигуни й виводить вантаж на навколоземну орбіту. Інженери планують відправляти вантаж у космос кожні 180 хв.

Для запуску Ravn X не потрібен екіпаж на борту. Ним керують з земної станції.Таким чином компанія повністю прибрала ризики для людського життя.

Засновник і гендиректор Aevum Джей Скайлус каже, що компанія вже уклала кілька контрактів на суму понад $ 1 млрд. Серед замовників - Космічні сили США з місією ASLON-45.

"Радий бачити сміливі інновації та чуйність у розвитку. Сьогодні нашими невеликими партнерами з запуску промисловості є американська компанія Aevum", - каже начальник відділу малого запуску в Центрі космічних і ракетних систем, лейтенант Райан Роуз. — "Космічні сили США активно співпрацюють з промисловістю, щоб підтримати космічний розвиток у Сполучених штатах Америки. Розвиток американської промисловості в космічному сегменті допоможе Космічним силам США активно реагувати на майбутні загрози."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрушився один із найбільших телескопів у світі: з'явилося відео

Із поверхні супутника Землі злетів китайський космічний апарат Chang'e 5 із першими в історії Китаю зразками місячного ґрунту на борту. Китайські інженери стверджують, що зонд витримав температуру в понад +100°С на поверхні Місяця.

Зараз ви читаєте новину «Довжина 24 метри — у США представили найбільший у світі дрон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути