вівторок, 10 жовтня 2023 03:25

Досвідчений механік вказав на найбільш поширену причину відмови ручного гальма

Досвідчений механік вказав на найбільш поширену причину відмови ручного гальма
Досвідчений механік Крейг закликав автомобілістів звернути увагу на найбільш поширену причину відмови ручного гальма. Фото: скріншот

Досвідчений механік Крейг закликав автомобілістів звернути увагу на найбільш поширену причину відмови ручного гальма.

Він дав глядачам TikTok можливість зазирнути під машину, де вказав на конкретну частину, яка знаходиться під загрозою. Про це пише The Sun.

Мова йде про важіль стоянкового гальма, що включається і утримує гальмо, коли ви натискаєте на ручне гальмо в автомобілі. Однак з часом цей механізм може почати спрацьовувати, роблячи його менш ефективним.

"Зазвичай ми бачимо, що саме цей важіль може прилипнути. Це відтворює вихідну точку для ручного гальма, тому ручне гальмо стає набагато слабшим", - сказав Крейг.

Якщо ситуація стане досить серйозною, це може навіть призвести до відмови в ТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як прибрати вм'ятину на автомобілі за допомогою звичайної пластикової пляшки: лайфхак

На щастя, виправити це досить просто. Все, що вам потрібно зробити, це нанести трохи WD-40 на механізм і продовжувати працювати до тих пір, поки він природним чином не повернеться на стопорний штифт, вбудований в корпус гальма.

"Потім просто кілька разів натисніть педаль гальма і при необхідності відрегулюйте трос ручного гальма, хоча останню частину краще доручити професіоналам", - зазначив він.

Просто обов'язково використовуйте колісні упори, щоб запобігти ковзанню автомобіля під час роботи з ручним гальмом, і тримайте його на стоянці або на передачі як додатковий запобіжний захід.

Також майте на увазі, що ця порада стосується лише автомобілів з дисковими та колодковими гальмами, тоді як моделі з барабанними гальмами або іншими системами, швидше за все, матимуть інший механізм ручного гальма.

Якщо ви не впевнені в тому, що є у вашому автомобілі, ви можете перевірити інструкцію з експлуатації або віднести його в гараж і доручити роботу професійно.

Багато автомобілістів додають азот у свої автомобільні шини, але це не має ніякого сенсу.

Такий спосіб є марною тратою грошей, якщо тільки ви не гонщик. Про це в одному зі своїх відео в YouTube розповів механік з 55-річним досвідом Скотті Кілмер, пише Express.

Зараз ви читаєте новину «Досвідчений механік вказав на найбільш поширену причину відмови ручного гальма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути