середа, 05 грудня 2018 17:55

Для власників електромобілів готують нові зміни

Для власників електромобілів готують нові зміни
Нові норми планують запровадити до 31 грудня 2028 року. Фото: CarDiagram

В Україні можуть тимчасово скасувати збір на обов'язкове державне пенсійне страхування фізосіб, які купують електромобілі. Це передбачають законопроекти № 8159 і 8160. Депутати розглянуть їх 6 грудня.

Нові норми планують запровадити до 31 грудня 2028 року.

Від оподаткування особистих доходів звільнятимуть фізосіб, які купили легковий електромобіль або переобладнали бензинове авто на електричне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З чого створили найдешевше пальне для електромобілів

Крім того, за проектами законів, ПДВ не обтяжуються комплектувальні, які потрібні для будівництва електрокарів. При цьому, податок не накладається лише на деталі, які потрібні для створення авто на електриці для себе.

До 31 грудня 2032 року депутати планують звільнити від ПДВ підприємства, які реалізують літій власного видобутку, літій-іонні акумулятори, зарядні пристрої для літій-іонних акумуляторів, транспортні засоби, обладнані електродвигунами власного виробництва.

Верховна Рада продовжила пільговий режим ввезення електромобілів. Це передбачає законопроект № 9620. Цей законопроект "бюджетного пакету" з податковими змінами парламентарі ухвалили під ранок 23 листопада, перед голосуванням за державний бюджет.

Зараз ви читаєте новину «Для власників електромобілів готують нові зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути