вівторок, 08 жовтня 2019 09:20

Для майбутніх водіїв готують небувалий сюрприз

Для майбутніх водіїв готують небувалий сюрприз
Телеканал 24

Здати на водійські права в Україні стане легше.

Для вивчення правил дорожнього руху українцям не обов'язково буде відвідувати навчання в спеціалізованих школах.

Такі суттєві зміни в процесі отримання водійських прав внесли до законопроекту №2201 депутати Верховної Ради від фракції "Слуга народу", пише rbc.

Подібна практика використовується в багатьох європейських країнах і вже зарекомендувала себе як позитивна. Крім того, обов'язкове відвідування теорії в спеціалізованих школах порушує права окремих категорій громадян, наприклад, це складно робити матерям у декреті, зазначили автори законопроекту.

Для того, щоб отримати доступ до практичних уроків водіння, українці мають пройти теоретичний тест. Після цього майбутнього водія випустять із інструктором на дороги загального користування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмитнити авто стане простіше - у Кабміні заговорили про чергові зміни

Якщо учень, який вивчав теорію самостійно, не здасть тест із першого разу, то наступного разу він зможе пройти його повторно тільки через 3 місяці.

Крім того, таке нововведення вважається логічним, бо в деяких автошколах до практичних занять допускають вже після двох тижнів теоретичних занять, і багато хто з учнів дуже погано знають навіть знаки дорожнього руху.

Українським водіям хочуть дозволити показувати посвідчення водія в електронному вигляді зі смартфона.

Згідно з законодавством України, зараз кожен водій повинен мати при собі водійське посвідчення, реєстраційний документ на автомобіль і страховий поліс.

Зараз ви читаєте новину «Для майбутніх водіїв готують небувалий сюрприз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути