середа, 04 липня 2018 09:34

Діятиме новий закон про правила паркування

  Штрафи за порушення правил паркування коштуватимуть водіям від 250 до тисячі гривень. Фото: avto.com
Штрафи за порушення правил паркування коштуватимуть водіям від 250 до тисячі гривень. Фото: avto.com

Залишилось кілька місяців до вступу в силу нового закону, за яким водіїв очікують покарання за порушення правил паркування. Сума штрафу буде розраховуватись індивідуально.

Мінімальний штраф становить 255 гривень. Машина не повинна бути на пішохідному переході, газоні, перехресті або на тротуарі у недозволеному місці. Правила дорожнього руху забороняють паркування на залізничних переїздах, коліях, у тунелях, на естакадах, шляхопроводі та під ними. Також за 10 метрів до і після пішохідного переходу, пише ТСН.

Зупинятися не можна в місцях, де залишається простору менше ніж три метри від подвійної роздільної полоси та транспортним засобом, що зупинився.

До зупинки громадського транспорту потрібно залишати не менше 30 метрів, а до початку дорожніх робіт - 10 метрів. Не можна паркувати авто, де неможливо виконати зустрічний роз'їзд, та якщо машина закриватиме знаки чи світлофор. Зупинка можлива не ближче ніж за 10 метрів до прилеглих доріг та виїздів з них. Заборонено зупинятись і стояти на тротуарах, якщо пішоходам залишається менше двох метрів.

510 гривень штрафу стягують з водіїв, якщо машина перешкоджає руху пішоходів чи інших транспортних засобів, або зупинилась на полосі для громадського транспорту.

Максимальний штраф буде для тих, хто залишить автомобіль на місцях для людей з інвалідністю. За це стягується 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1020 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмеження руху та водійські права на два роки - найновіші зміни для водіїв

Водіння у п'яному стані може стати кримінальним злочином. На початку червня Верховна Рада прийняла за основу законопроект №7279-д, який передбачає внесення низки змін до Кримінального кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Діятиме новий закон про правила паркування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути