Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2020 09:23

Ціни на скраплений газ ростуть, на пальне - ще тримаються

Ціни на скраплений газ ростуть, на пальне - ще тримаються
Експерти очікують на зростання цін на газ, інші нафтопродукти ще тиждень дорожчати не повинні. Фото Євгена Чистякова на Unsplash

У третій декаді травня тренд на зниження цін на пальне остаточно припинився. В одних регіонах його вартість не змінилася – йдеться тільки про бензин і дизпальне, в інших регіонах ціни незначно пішли вгору, від 1 коп./л до 10-14 коп./л.

Відзначився лише Київ, де мало затребуваний столичним автотранспортом бензин А-92 подешевшав ще на 18 коп./л, а популярніший А-95 подорожчав на 14 коп./л. - розповіли виданню Сьогодні експерти.

А от ціни на скраплений газ тепер почали рости. Він дорожчає "семимильними кроками", так само швидко, як і дешевшав. І тут Київ знову опинився попереду всіх: ціна на газ підвищилася відразу на 1,24 грн/л - більше, ніж скрізь.

На думку аналітиків, ці дані остаточно підтвердили їхній прогноз тижневої давності про те, що закінчився період здешевлення пального, пов'язаний з низькими цінами на нафту через скорочення під час кризи перевезень усіма видами транспорту. І тепер ціни тільки зростатимуть. Тим більше, що й нафта у світі припинила дешевшати і поступово повертає втрачені цінові позиції.

Різниця між найвищими і найнижчими цінами, залежно від регіону, зменшилася за всіма видами палива, особливо по автогазу, де вона скоротилася втричі – з 14% до 4,6%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на АЗС: скільки коштує автомобільний газ після вихідних

Щодо А-92, то різниця цін склала 13,7% (2,68 грн/л, мінус 4 коп./л), було 13,9%, по А-95 – 12,2%, (2,51 грн/л , мінус 4 коп./л), було 12,4%, по дизелю 11,7% (2,35 грн/л, мінус 1 коп./л), було 11,8%, по автогазу - 4,6% ( 44 коп./л, мінус 74 коп./л), було 14%.

Середня ціна по Україні – 21,85 грн/л (подорожчання на 2 коп./л), найвища – в Луганській області – 23,14 грн/л (не змінилася), найнижча – у Сумській області 20,63 грн/л (подорожчання на 4 коп./л).

Середня ціна ДТ по Україні – 21,28 грн/л (подорожчання на 2 коп./л), найвища – в Луганській області – 22,41 грн/л (не змінилася), найнижча – в Харківській області – 20,06 грн/л (подорожчання на 1 коп./л).

Середня ціна LPG по Україні – 9,76 грн/л (подорожчання на 87 коп./л), найвища – в Луганській області – 9,95 грн/л (подорожчання на 83 коп./л), найнижча – у Київській області – 9,51 грн/л (подорожчання на 1,09 грн/л).

За словами експертів, минулий тиждень показав стійкий тренд до подорожчання автогазу і стабілізацію роздрібних цін на бензини та дизельне пальне.

З початку травня гуртова ціна скрапленого газу зросла на 54%. Це пов'язано зі збільшенням попиту на пальне.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на скраплений газ ростуть, на пальне - ще тримаються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути