Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2017 15:02

Chevrolet Aveo провалив краш-тест

Chevrolet Aveo провалив краш-тест
За захист дорослих пасажирів авто отримало нуль зірок. За безпеку дітей три зірки. Фото: 24tv.ua

Chevrolet Aveo, аналог українського ЗАЗ Vida, отримав 0 зірок за безпеку.

Тестування провів Latin NCAP. Цей інтернаціональний інститут проводить активну і пасивну безпеку авто, які поставляють на ринок країн Латинської Америки, пише 24tv.

Зібраний на заводі у Мехіко кузов визнали недостатньо безпечним, хоч автомобіль укомплектований 2 подушками безпеки для водія і переднього пасажира. За захист дорослих пасажирів авто отримало 0 зірок. За безпеку дітей - 3 зірки.

Голова і шия у водія постраждали менше. Груди і ноги драйвера отримали смертельно небезпечні ушкодження. Головна причина – в енергопоглинаючих властивостях кузова. Через них рульова колонка з кермом і педалі при ударі надмірно зміщуються назад. Захист людей при бічному ударі визнали достатнім.

Вперше експерти Latin NCAP розбили Chevrolet Aveo у листопаді 2015-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Made in USA: як розбиваються американські седани

Тоді автомобіль не набрав жодної зірки за безпеку дорослих пасажирів і 2 зірки за безпеку пасажирів-дітей. Недостатнім був захист водія при фронтальному ударі. Він отримав смертельно небезпечні ушкодження голови і грудей, а також важкі травми ніг.

Chevrolet Aveo випускає компанія GM Daewoo. Це - корейська дочірня компанія концерну General Motors. Автомобіль з'явився 2002-го. У Європі хетчбеки почали продавати через 3 роки. Запорізький автозавод у січні 2012 року почав повномасштабне виробництво Chevrolet Aveo в кузові T250. Автомобіль став 3-м сімейством автомобілів, виробництво яких локалізовано в Україні. Aveo випускаться під брендом ЗАЗ і отримає назву ЗАЗ Vida, робоча назва була ЗАЗ Point.

Зараз ви читаєте новину «Chevrolet Aveo провалив краш-тест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути