понеділок, 09 вересня 2019 18:04

Bosch і Hanwha інвестують 230 мільйонів у еко-автостартап Nikola

Bosch і Hanwha інвестують 230 мільйонів у еко-автостартап Nikola
Bosch інвестує мільйнони в еко-автостарптап Nikola. Фото: electrive.net

Американський автомобілебудівний стартап Nikola, що спеціалізується на автомобілях з паливними елементами та акумуляторами, повідомив, що компанії Bosch та Hanwha вклали 230 мільйонів доларів у проекти компанії.

Hanwha виробляє сонячні модулі та інше обладнання для відновлюваної енергетики. Для Нікола компанія постачає сонячні модулі для отримання чистого водню із зеленою електрикою.

"Bosch може допомогти нам комерціалізувати дуже складні компоненти транспортних засобів, а Hanwha може забезпечити нам чисту енергію в місцях, де це можливо, - каже генеральний директор компанії Nikola Тревор Мілтон. - Замість того, щоб займатися цим самому, як це роблять багато стартапів, моя мета полягала в тому, щоб створити найпотужнішу мережу партнерів у світі. Я вважаю, що ми зробили досить хорошу роботу для цього з CNHI, Bosch, Hanwha та іншими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, водії яких машин найнебезпечніші

Представники Nikola анонсували зведення водневої інфраструктуру в Північній Америці та Європі разом з брендами FPT та Iveco CNH.

Своєю чергою, Iveco CNH Industrial став головним інвестором організації і залучив 250 млн напередодні. Спільне підприємство з розвитку вантажних автомобілів компанії створюють у Європі.

Nikola вже оперує найбільшою водневою заправною станцією в США. За даними компанії, вони можуть доставляти понад тонну водню на день. Для нових станцій, стартап планує розширитись до восьми тонн, щоб він міг швидко заправляти більшу кількість вантажівок на паливних елементах. Про це повідомили на electrive.com.

Великий європейський автоперевізник запускає автобуси на водні

Зараз ви читаєте новину «Bosch і Hanwha інвестують 230 мільйонів у еко-автостартап Nikola». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути