пʼятниця, 15 травня 2020 18:47

Автомобілісти можуть отримати нові пільги: подробиці

Автомобілісти можуть отримати нові пільги: подробиці
У Раді зареєструвала законопроєкти, які передбачають пільги для автомобілістів. Фото: Reuters

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкти щодо внесення змін в оподаткування задля стимуляції розвитку електротранспортної галузі.

Про це повідомив співавторів законопроєктів народний депутат Роберт Горват у Facebook.

Документи передбачають продовження звільнення від ПДВ електромобілів до кінця 2025 року (тоді як нині воно діє лише до 2022-го) та введення нових митних і податкових пільг для покупців та потенційних виробників електромобілів і комплектуючих до них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volkswagen випустить недорогі електромобілі

"Наші законопроєкти №3476 та №3477 дозволять залучити інвестиції у виробництво електроавтомобілів (легкових, вантажних, спецтехніки та ін.), зарядних пристроїв, комплектуючих виробів до них.

Більш того, вони стимулюватимуть попит на автобуси, легкові та вантажні автомобілі з електродвигунами, нададуть можливість Україні стати учасником європейського електромобільного ринку і водночас робитимуть електромобілі світових виробників дешевшими та доступнішими для українців", - зазначив нардеп.

Через епідемію коронавірусу в квітні 2020 року продажі електрокарів знизилися в 14 разів, порівняно з минулорічним квітнем. Український парк електромобілів у квітні поповнили на 38 нових машин. У порівнянні з торішнім результатом реєстрації автомобілів, що працюють виключно на електротязі, впали в 14 разів, а до березневого показника цього року - майже в 11 разів.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілісти можуть отримати нові пільги: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути