четвер, 06 травня 2021 13:51

Автомобіль назвали ім'ям мореплавця
6

De Soto S-6 киянина Сергія Зайцева. Він самотужки відновив автомобіль
Фото: Володимир Мукан
De Soto S-6 на американському рекламному буклеті
De Soto
Перший автомобіль марки
De Soto S-6 киянина Сергія Зайцева у Державному музеї авіації імені О.К. Антонова. Там презентували єдину в Україні машину цією марки під час фестивалю OldCarLand

Цього дня 1928 року в США створили нову марку автомобілів - DeSoto.

Випуском машини цього бренду зайнялася велика американська корпорація Crysler. Виходом на ринок автівок нової марки концерн хотів збільшити аудиторію своїх покупців. Назва авто походить від імені й прізвища мореплавця та першовідкривача Америки XVI століття Ернандо де Сото.

Перший автомобіль DeSoto К Six показали в січні 1929 на автосалоні в США. Ціна моделі була на рівні інших машин цього класу - $845 доларів.

Дизайн легковика перегукувався із популярним тоді Ford A. У машини були такі ж кутасті лінії даху, масивні фари й подібні розміри. Її оснащували шестициліндровим 3,2-літровим силовим агрегатом потужністю 30 к.с. У 1932 році на ринок вийшли три модифікації моделей К, з потужнішими двигунами.За перший рік виробництва DeSoto випустили 81 065 машин.

"У мене єдина в Україні машина цієї марки у чудовому стані і ще й на ходу. Свого часу такий самий транспортний засіб мала сім'я відомого мультиплікатора Волта Діснея, - говорить Gazeta.ua власник De Soto S-6 1939 року Сергій Зайцев із Києва. Він самотужки реставрував машину. - Спершу я не міг зрозуміти, що це за автомобіль. Покупка була абсолютно раптовою. Після, я витратив ще вісім років на реставрацію машини. Необхідні деталі замовляв з Америки. Самотужки зробив частини передніх крил, реставрував салон та замінив інші запчастини, які пошкодила корозія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійці почали продавати "лупатого" електромобіля, який став популярний у США

Автомобіль "Де Сото" подарували мултиплікатору Волту Діснею за намальовану рекламу для цієї марки.

Бренд DeSoto вирізняється з поміж інших машин цієї доби, зауважує власник машини.

"В першу чергу, дизайном. Дуже оригінальні тут фари, елегантні лінії кузова, - каже він. - Мені завжди приносить задоволення поїздки на ній".

Пізніше, після моделі S-6 компанія взялася випускати модель AirFoil з прихованими фарами. Це рішення вирзняло машину на дорозі. Проте економічна криза 1958 року призвела до скорочення автовиробництва. А через щорічне зниження продажів автомобілів компанії DeSoto прийшлося зупинити виробництво у 1961 році.

За час існування компанія випустила понад 2 млн автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Автомобіль назвали ім'ям мореплавця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути