вівторок, 22 жовтня 2013 16:01

Автодизайнер створив літаючий автомобіль, який здатний подолати 700 км в повітрі

Автомобільний дизайнер Штефан Кляйн створив літаючий автомобіль під назвою Aeromobil V2.5. Нещодавно прототип, на розробку і споруду якого пішло близько двадцяти років , здійснив перший політ.

Літаючий автомобіль побудований на сталевому трубчастому шасі, на яке кріпляться карбонові панелі кузова. Довжина апарата становить шість метрів, ширина - 1,6 метра, а розмах складаються крил дорівнює 8,2 метра. Маса машини без палива і пасажирів становить 450 кілограмів. За словами Кляйна, такі габарити цілком дозволяють автомобілю пересуватися по дорогах загального користування, зупинятися на міських парковках і поповнювати запаси палива на звичайних заправках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Украні продають Мерседес перероблений в "Перемогу" за 75 тисяч доларів

Aeromobil оснащується 100 -сильним бензиновим двигуном Rotax 912 з водяним охолодженням (такий же мотор має американський літаючий автомобіль Terrafugia Transition) , який відповідає як за обертання передніх коліс, так і за роботу гвинта. Машина здатна розганятися до 160 кілометрів на годину на землі, а в повітрі її максимальна швидкість складає 200 кілометрів на годину. Дальність польоту дорівнює 700 кілометрам. Очікується, що на сертифікацію Aeromobil потрібно близько двох років, після чого такий автомобіль можна буде запустити в серійне виробництво .

Зараз ви читаєте новину «Автодизайнер створив літаючий автомобіль, який здатний подолати 700 км в повітрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути