пʼятниця, 03 серпня 2018 17:19

Авто Марті Макфлая і Джеймса Бонда - на аукціон виставили машини кіно-героїв
13

Автомобілі легендарного кастомайзера Джоджа Барріса пустять з молотка.

Півтора десятка унікальних автомобілів виставлено на аукціон Mecum. Майже усі вони знімались у кіно та мають автограф відомого кастомайзера, передає "Авто 24".

Автомобіль під назвою Drag-u-la був створений у 1965 році для телешоу The Munsters. Унікальна "труна на колесах" довгий час була частиною колекції Hollywood Star Cars.

  Drag-u-la. Фото: Авто 24
Drag-u-la. Фото: Авто 24

Це велике американське купе було створене для зйомок у фільмі "ХХХ" та встигло побувати у Празі, перш ніж на довго осісти у музеї Hollywood Star Cars. Автомобіль повністю функціональний, 6,5-літровий V8 має збільшену потужність, а у салоні – купа гарних кнопочок, приладів і балон з оксиду азоту.

  Pontiac GTO 1967 року з ХХХ. Фото: Авто 24
Pontiac GTO 1967 року з ХХХ. Фото: Авто 24

Барріс збудував цей промо-кар для студії Warner brothers, надихнувшись виглядом концепту 1955 року Ford Futura. Цей екземпляр є одним з п'яти бетмобілів, збудованих Barris Group. Основою для цього проекту став Linkoln 1978 року випуску.

  Бетмобіль 1966 року. Фото: Авто 24
Бетмобіль 1966 року. Фото: Авто 24

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королівський Rolls-Royce виставляють на продаж

Ще один промо-кар на основі Pontiac GTO 1967 року випуску, створений майстрами Барріса для реклами другого фільму про шибайголову Ксандера Кейджа. Двигун LT1 від Chevrolet Corvette, занижений дах, занижена підвіска, 20-дюймові хромовані диски і особлива фарба кузова – цей автомобіль легко помітити та упізнати.

  Репліка Бетмобіля. Фото: Авто 24
Репліка Бетмобіля. Фото: Авто 24

Для реклами фільму The Flinstones 1994 року ательє Барріса збудувало Флінтмобіль, використавши за основу електричний гольф-кар.

  Flintmobile. Фото: Авто 24
Flintmobile. Фото: Авто 24

Хоча класичне британське купе Aston Martin DB5 і не має двигуна, машині є чим вразити – вона була створена спеціально для зйомки усіх шпигунських штучок Джеймса Бонда крупним планом. Автомобіль продається з не встановленим двигуном від Aston Martin DB6. Має автограф Барріса.

  Aston Martin DB5 Джеймса Бонда. Фото: Авто 24
Aston Martin DB5 Джеймса Бонда. Фото: Авто 24

Цей промо-кар є точною копією оригінального кіно-героя – Ford Gran Torino 1976 року випуску, на якому веселі копи ганялись за злодіями у фільмі "Старскі і Хатч".

  Ford Gran Torino з фільму Старскі і Хатч. Фото: Авто 24
Ford Gran Torino з фільму Старскі і Хатч. Фото: Авто 24

Барріс збудував промо-кар на замовлення Universal Studios. На машині є автограф Клаудії Уеллс, акторки, що грала молоду маму Марті Макфлая.

  Репліка De Lorean DMC12 з фільму Назад у майбутнє. Фото: Авто 24
Репліка De Lorean DMC12 з фільму Назад у майбутнє. Фото: Авто 24

У Голландії продали колекцію з понад 200 раритетних авто. На аукціоні Bonhams змагались більше як 500 покупців з усього світу. Йдеться про найбільшу колекції класичних моделей марки Ford у світі з приватного музею Дена Хартога. З молотка пішла експозиція, в якій перебували 220 автомобілів. Колекція відрізнялася різноманітністю, оскільки шанувальник "блакитного овала" роками скуповував усе, що могло представляти хоч якусь цінність і мало логотип Ford. У зібранні колекціонера були перші автомобілі Ford, звичайні серійні авто та рідкісні і унікальні машини: автобуси, пожежні машини, гоночні боліди тощо.

Зараз ви читаєте новину «Авто Марті Макфлая і Джеймса Бонда - на аукціон виставили машини кіно-героїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути