Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2018 11:26

Авто Bugatti продали за рекордну суму
6

Bugatti Type 41 Royale. Фото: Вікіпедія
Bugatti Type 41 Royale. Фото: Вікіпедія
Bugatti Type 41 Royale. Фото: Вікіпедія
Bugatti Type 41 Royale. Фото: Вікіпедія
Bugatti Type 41 Royale. Фото: Вікіпедія

Авто Bugatti Royale продали за рекордні £ 5,5 млн сьогодні, 1987 року.

Це авто класу люкс компанії Bugatti. Інженери називають цю модель вершиною технічної думки 20-х років. За свої якості автомобіль назвали Royale (з французької - королівський).

Планували створити 25 таких машин для найбагатших людей того часу. Але Велика депресія сплутала ці плани і сторили 6 машин. Покупців для них знайти виявилося нелегко, і тому дві машини залишилися в сім'ї Бугатті. Автомобіль залишався в сім'ї до 1950 року. Потім їх продали американському мультимільйонеру Бріггсу Каннінгему, який сам був конструктором спортивних автомобілів.

  Bugatti Type 41 Royale. Фото: Вікіпедія
Bugatti Type 41 Royale. Фото: Вікіпедія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанію "Кадилак" назвали на честь дослідника

Каннінгем експлуатував авто 30 років. Після цього продав машину американському знавцеві автомобільної історії Мільса Кольєру. Він виставив Royale на аукціон в 1987 році. Автомобіль продали за £ 5,5 млн в лондонському Королівському Альберт-Холі. За машин змагалися 4 тис. аукціоністів.

Щоб використати двигуни після після провалу продажів на автомобільному ринку серії Type 41, 23 восьмициліндрові двигуна фірма Bugatti застосувала на побудованих нею трьох швидкісних автомотрисах, на кожній з яких використовувалися від двох до чотирьох таких двигунів.

Перша вантажівка ЗІС-150 зійшла з конвеєра сьогодні, 1947 року. Його спроектували на основі американських вантажівок International K-7 з врахуванням досвіду експлуатації Studebaker US6, які поставляли в період Другої світової війни із США до Радянського Союзу за умовами Ленд-лізу. Система, за якою США, частково на безоплатній основі, передавали союзникам у Другій світовій війні боєприпаси, техніку, продовольство і стратегічну сировину.

Зараз ви читаєте новину «Авто Bugatti продали за рекордну суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути