понеділок, 13 квітня 2020 19:53

Японія законодавчо зобов'язала комплектувати всі авто датчиком світла

Японія законодавчо зобов'язала комплектувати всі авто датчиком світла
Японія комплектуватиме автомобілі датчиками світла. Фото autoconsulting.com

Японія стала першою країною, в якій за законом всі нові автомобілі повинні мати автоматичне керування фарами. Вже з 1 квітня 2020 року ця вимога поширюється на всі новоподані легкові моделі, а у машин, які вийшли на ринок до цієї дати, датчик світла має з'явитися в базовій комплектації до жовтня 2021 року.

У законі йдеться про те, що фари повинні автоматично вмикатися протягом двох секунд після зменшення зовнішньої освітленості нижче рівня 1000 люкс. У ясні дні такі умови бувають приблизно за 15 хвилин до заходу сонця. Автоматичне відключення фар відбудеться через 5-300 секунд після того, як рівень зовнішньої освітленості перевищила 7000 люкс.

Згідно з даними Міністерства транспорту за 2014 рік, найбільша кількість наїздів на пішоходів старше 65 років припадає під час заходу сонця - в цей час водії забувають включати фари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Toyota представила дешевий автомобіль для дівчат

Раніше Ілон Маск пообіцяв протягом декількох місяців вдосконалити автопілот Tesla. У компанії модернізують 2 основні функції - розпізнавання сигналів світлофора та дорожніх знаків. Спочатку оновлення з'явиться в автомобілях США, а до кінця року на всіх авто Tesla.

Зараз ви читаєте новину «Японія законодавчо зобов'язала комплектувати всі авто датчиком світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути