середа, 17 червня 2020 11:40

Які покарання чекатимуть на нетверезих водіїв з наступного місяця

Які покарання чекатимуть на нетверезих водіїв з наступного місяця
Водіям змінили штрафи за нетверезий стан. Фото: dostyp.com.uа

З 1 липня в Україні діятимуть жорсткіші покарання за водіння авто у нетверезому стані.

Порушники матимуть кримінальну відповідальність, а також збільшені штрафи, повідомили в Крокус.

Штраф за водіння в стані алкогольного сп'яніння становитиме не 10,2 тис. грн, як раніше, а 17-34 тис. грн. Повторне правопорушення вже коштуватиме 51 тис. грн. Окрім цього, водія позбавлять водійського посвідчення на термін до 3 років.

Сьогодні за ДТП у п'яному вигляді з постраждалими штраф складає 3400-8500 грн з позбавленням права керування транспортними засобами до 3 років, або без такого. З 1 липня його збільшать до 51 000 - 85 000 грн. Крім цього, водіїв-порушників чекатиме позбавлення права керувати транспортними засобами до 3 років без альтернативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому треба перереєструвати авто після зміни кольору

Кримінальна відповідальність наступає за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, за передавання керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів. Також до списку належить відмова водія від проходження медичного огляду на стан сп'яніння або щодо вживання таких лікарських препаратів і вживання водієм транспортного засобу, після дорожньо-транспортної пригоди за його участю, алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі.

Отримати компенсацію від страхової компанії, яка не є членом МСТБУ, стає важче.

Якщо Страховик втрачає членство МТСБУ, то він позбавляється права на укладання договорів ОСЦПВ. Водночас він повинен виконувати свої зобов'язання за чинними договорами автоцивілки, повідомили в Auto24.

Зараз ви читаєте новину «Які покарання чекатимуть на нетверезих водіїв з наступного місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути