середа, 28 квітня 2021 19:20

Як перетворити 20-річне авто на сучасне

Як перетворити 20-річне авто на сучасне
Скільки коштує перетворення старого авто на нове Фото: avtopogliad.com.ua

За останні 20 років сучасні автомобілі дуже змінилися. Вони вирізняються переважно великою кількістю електроніки, більшою екологічністю й вищим рівнем комфорту.

За невеликі гроші будь-яке авто можна зробити зручнішим і технологічнішим.

Gazeta.ua пропонує 7 електронних пристроїв, які частково перетворять старе авто на сучасне.

1. Встановіть 2-дінову мультимедійну систему

Чимало захоплення від користування сучасним авто пов'язано із функціями новітніх мультимедійних систем. Вони можуть відтворювати файли практично всіх форматів, передавати зображення із камер огляду, підтримувати безпровідних зв'язок із телефоном, приєднуватися до інтернету. Завдяки останній опції зникає потреба використовувати телефон у ролі навігатора. Це може робити й магнітола. До того ж відображає рівень завантаженості доріг.

Придбати такий гаджет початкової і середньої цінової категорії можна вартістю від 2 до 7 тис. Бажано обирати моделі, які працюють на останніх версіях операційної системи "Андроїд" і мають у комплекті компактний пульт для керма та пару камер.

2. Вмонтуйте GPS-сигналізацію

GPS-сигналізація – це один із надійніших способів контролювати свій автомобіль з будь-якої відстані – навіть із іншого континенту. Ця система передає інформацію із автомобіля на додаток мобільного телефону. Із додатку можна послухати, що робиться в машині, побачити яка там температура, напруга тощо. Крім цього, у більшості моделей є опція дистанційного запуску двигуна, увімкнення фар чи сигналу. Середня вартість такої системи – 8 тис. грн..

3. Почепіть відеореєстратор із Wi-Fi

Це найсучасніше покоління нештатних відеореєстраторів. Вони не мають екрану. Відео записують на карту пам'яті та в хмару. Доступ до якої можливий за допомогою додатка на смартфоні чи на мультимедійній системі із "Андроїдом". Крім своєї стандартної функції, пристрій ще й попереджає про критичне наближення до автомобіля попереду, занадто різкі маневри, може контролювати рух у певній смузі. Середня вартість такого ґаджета - 4 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запас ходу в 300 км, розгін - 4 с: як їде найдешевший електромобіль

4. Під'єднайте дисплей на лобове скло

Проекційний дисплей зазвичай встановлюють у моделях повної комплектації машин вище середнього цінового сегменту. Дисплей дозволяє отримувати інформацію про швидкість, кількість пального й попередження, не відриваючи очей від дороги. Чимало китайських фірм вже налагодили безліч моделей такого системи, що підійде для більшості автомобілів. Вартість проекційного дисплея приблизно 2 тис. грн.

5. Встановіть круїз-контроль

У більшості сучасних автомобілів С-класу є модифікації із круїз-контролем. Він справді робить поїздки на довгі відстані комфортнішим – дозволяє притримуватися стабільної швидкості, стабільної витрати палива й не натискати при цьому на педаль газу. Встановлення цієї системи потребує більших навиків, ніж, скажімо, магнітоли. Тому для встановлення може знадобитися допомога фахівців. Коштують універсальні системи круїз-контролю від 7 тис. грн..

6. Приєднайте систему моніторингу тиску в колесах

Навіть машини С-класу 10-річної давнини "вміють" виявляти спущені колеса. Комплект для контролю тиску в колесах встановити неважко, але для цього доведеться розбортувати колеса. Датчик кріплять до кожного колеса. Він через радіохвилі підтримує зв'язок із головним блоком системи й виводить на його екран цифри тиску. Коли в якомусь із коліс тиск стає занадто низьким, система подає сигнал. Вартість цього пристрою – близько 2,7 тис. грн.

7. Інтегруйте в авто датчики світла

Більшість автомобілів С-класу й кросове рів В-класу у повних комплектаціях мають датчики дощу й світла. Достатньо володіти початковими навиками роботи із електронікою, аби встановити в своє авто ці системи. Датчик світла має світлочутливу пластину, яку закріплюють за під лобовим склом або на торпеді. Датчик дощу пластину іншої конструкції. Блоки цих систем ховають під торпедою, а дроти під'єднують до під рульових перемикачів. Система автоматичного увімкнення світла коштує приблизно 1500 грн, стільки ж треба віддати за електроніку для автоматичного увімкнення двірників.

Міністерство фінансів готує пакет змін до Податкового кодексу. Зокрема, пропонують обкладати податком автомобілі, середня ринкова вартість яких становить понад 1,2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Як перетворити 20-річне авто на сучасне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути