Ексклюзиви
четвер, 08 серпня 2019 21:08

Як будували найшвидший електромотоцикл в історії
22

Сергій Малик побудував найшвидший електромотоцикл в історії
Фото: Український електромобіль прямує на Bonneville
Сергій Малик побудував найшвидший електромотоцикл в історії
Сергій Малик побудував найшвидший електромотоцикл в історії
Сергій Малик побудував найшвидший електромотоцикл в історії
Сергій Малик побудував найшвидший електромотоцикл в історії

Український мотогонщик Сергій Малик змайстрував електромотоцикл, на якому хоче встановити новий світовий рекорд.

Свій транспортний засіб команда Київського міського автомотоклубу на чолі з гонщиком і її президентом Сергієм Маликом виготовляла впродовж двох місяців. Роботу виконували на дитячому технічному авіазаводі ім. Антонова. Попри те, що технічні дані мотоцикла для заїздів на солоному озері Бонневіль тримаються в таємниці, гонщик таки поділився подробицями про створення байка.

"Мотоцикл отримав унікальні розробки. Лише на виготовлення заднього диску ми витратили близько 100 квадратних метрів креслень. Загальна маса електромотоцикла становить 650 кг. З них 90 кг - літій-іонні батареї. Мотор має потужність 300 кВт. Інноваційні конструкції, які має транспортний засіб можна приміняти у народному господарстві", - говорить мотогонщик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найшвидший електромотоцикл українського виробництва доправили у США

Створювати конструкцію нового електромотоцикла Малику допомагав інженер Євген Ковальчук. Для цього він застосував знання та навички по обробці матеріалів, які отримав на заводі "Антонов". Також його консультували ветерани цього підприємства.

"У другій світовій війні був знаменитий радянський літак-штурмовик ІЛ-2. Його концепція складався із сталевого звареного бронекорпуса, у якому знаходився мотор, бак та пілот. До нього прикріпляли ще крила і утворювався літак, - каже інженер Євген Ковальчук. - Я зробив аналогічно. Спершу створив силовий корпус, до якого спереду причепив колесо, ззаді маятник, всередину помістив акумулятор, а вгорі розташував місце для водія. Це просто і надійно".

Сергій Малик встановив 36 національних та міжнародних рекордів. Його основна мета - популяризація України. Свої досягнення ставить для того, щоб в майбутньому цю планку піднімали.

Зараз ви читаєте новину «Як будували найшвидший електромотоцикл в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути