середа, 23 жовтня 2019 11:45

Як безпечно їздити в туман - 6 порад

Як безпечно їздити в туман - 6 порад
Під час їзди в тумані вмикайте світло фар Фото: lviv.molbuk.ua

23 жовтня в Україні оголосили надзвичайну небезпеку через туман.

У столиці і Київській області видимість становить від 200 до 500 м, повідомляють в Укргідрометцентрі. Внаслідок цього оголосили "жовтий" рівень небезпеки.

Gazeta.ua пропонує основні поради, як безпечно їздити в туман.

Підтримуйте швидкість, пропорційно видимості

Протяжність видимої дороги має бути вдвічі довшою, ніж швидкість автомобіля. Якщо водій бачить на 20 м вперед, то його швидкість повинна становити 10 км/год.

Зберігайте спокій

Під час туману водіям краще утриматися від випереджень і обгонів. Останні особливо небезпечні, оскільки відстань, щоб їх виконати часто в кілька разів перевищує дистанцію видимості.

Увімкніть світло

Ближнє світло фар зробить машину не тільки помітнішою, але й освітить дальшу дистанцію. Дальнє світло в тумані зазвичай тільки шкодить. Найефективніше допомагатимуть протитуманки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метеорологи пояснили, що відбувається з повітрям над Україною

Утримайтеся від нічних поїздок

Найбезпечніше в такий період пересісти на громадський транспорт. Якщо використання автомобіля все ж неминуче, то краще їхати в денний час доби.

Не робіть різких маневрів

Всі маневри: перелаштування з одного ряду в інший, обгони, скидання швидкості - варто виконувати плавно. Перед маневрами повороти необхідно вмикати значно раніше, ніж зазвичай - щоб інші учасники руху завчасно помітили.

Використовуйте ступеневе гальмування

Перед перешкодою скидайте швидкість поступово. Для цього найкраще підійде імпульсне гальмування - натискання і відпускання раз на кілька секунд педалі гальм. Після використовуйте стандартний стиль гальмування. У такий спосіб зупинка авто буде більш помітний для автомобілів позаду. Це особливо актуально на міжміських дорогах.

В аеропорту "Київ" ("Жуляни") через густий туман скасували рейси до Риму, Берліна та Варшави, які мали відбутись 22 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Як безпечно їздити в туман - 6 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути