Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2019 12:05

Афери на шиномонтажі. Зібрали ТОП схем, як дурять автовласників

Афери на шиномонтажі. Зібрали ТОП схем, як дурять автовласників
Афери на шиномонтажі. Фото: з відкритих джерел

Накачування шин азотом — наразі серед популярних "розводів".

Ця практика прийшла з професійних перегонів. Азот використовують, щоб у випадку аварії на великій швидкості розірване колесо не загорілося. Автомобілістам можуть запропонувати азот, а насправді задують ваші колеса звичайним повітрям із компресора. Грошей же візьмуть як за хайтехний підхід.

Заміна вентилів на колесах – черговий обман. Водієві можуть запропонувати поставити нові вентилі під приводом, мовляв, старі зношені та небезпечні. Всяк буває, але служити вони можуть приблизно стільки ж, скільки і комплект покришок. Варто враховувати це, розглядаючи пропозицію шиномонтажників.

Ще одна "фішка", за яку можуть попросити доплату на шиномонтажі, – датчики тиску повітря у колесах. Зазвичай їхня наявність не враховується, проте монтажники можуть спробувати "нагріти руки" на незнанні, несміливості чи байдужості водія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голуб врятував водія від штрафу

Між тим, під час монтажу диска на балансувальному апараті можуть підкласти на посадкове місце дрібний предмет. Диск одразу покаже відчутне биття, а майстер запропонує виправити його на сучасному правильному верстаті. Звісно ж, за гроші. Якщо маєте сумнів, краще пильно придивитися до дисків і до роботи самого майстра.

На шиномонтажі можуть вимагати плату за зняття та установку шин. Варто уточнювати вартість послуг заздалегідь.

У прайсі бувають "зняття ковпаків", "змазка шпильок/болтів", "упаковка шин" та інші послдуги. Варто пам'ятати, що у "нормальних" майстернях все це робиться безкоштовно.

Якщо користуєтесь "шиномонтажками", обирайте перевірені. На "сумнівних" точках майстри можуть не тільки виманити "зайві" гроші, але і неякісно виконати роботу. Погано встановлені або накачані колеса – серйозна загроза безпеці.

Некваліфіковані майстри можуть нашкодити і самому автомобілю. Якщо, скажімо, у сервісі немає підйомника, а тільки домкрат, то, якщо його неправильно встановлять, можна нашкодити кузов, повідомили на сайті tsn.ua.

Автомобільна мафія не спить: Київ б'є рекорди за кількістю викрадень.

Зараз ви читаєте новину «Афери на шиномонтажі. Зібрали ТОП схем, як дурять автовласників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути