пʼятниця, 12 серпня 2011 18:01

80% харківських автозаправок продають неякісний бензин - експерт

Харківська область лідирує серед областей України за кількістю неякісного палива, реалізованого на автозаправках регіону. Про це 9 серпня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив лідер громадського руху "Autovisio" Віталій Чеховський. За його словами, на харківських АЗС паливо всіх марок часто не відповідає ГОСТам, а іноді взагалі непридатне для використання. "Харків є лідером з неякісного бензину. У червні ми проаналізували приблизно 25 брендів з 30, які представлені в нашому регіоні. 80% з них продають неякісний бензин. Рівень так званого "бодяжничества" дуже різний", - підкреслив лідер руху "Autovisio".

  Віталій Чеховський, лідер громадського руху "Autovisio"
Віталій Чеховський, лідер громадського руху "Autovisio"

В інших регіонах, за словами В.Чеховського, ситуація не настільки критична. За Харковом за кількістю неякісного палива йде Крим - там близько 60% заправок продають бензин поганої якості, в Івано-Франківську таких АЗС близько 30%, у Запоріжжі - 20%, Донецьку - 13%, Дніпропетровську - близько 10%, у Львові - трохи більше 1%. За даними "Autovisio", у 2010 р. на харківських АЗС справи йшли набагато краще - було зафіксовано 25% заправок, де паливо не відповідає ГОСТам. "Ситуація погіршується з року в рік з низки причин, одна з яких - здорожчання палива", - відзначили експерти "Autovisio".

За словами В.Чеховського, "Autovisio" починав як автофорум, де водії обмінювалися інформацією про якість палива на заправках. "Оскільки тема була дуже популярною, все це переросло в якийсь соціальний рух. Як ми контролюємо якість: наші представники їдуть на АЗС і беруть там проби палива, після чого ці проби ми віддаємо на дослідження в незалежну лабораторію. Усі дані публікуються на сайті. Ми вже більше двох років займаємося цією роботою. Я твердо переконаний, що вплинути на ситуацію можна тільки шляхом громадського тиску, коли споживач "голосує" гаманцем", - розповів В.Чеховський.

Зараз ви читаєте новину «80% харківських автозаправок продають неякісний бензин - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути