Ексклюзиви
неділя, 14 липня 2013 18:42

500 гривень коштує хімчистка салону позашляховика

500 гривень коштує хімчистка салону позашляховика
Фото: ua.all.biz

"Хтось чистить меблі, хтось пере одяг, а ми займаємося виключно автомобілями, - розказує кореспонденту Gazeta.ua киянин Василь Кондратюк. – Чув, що добрий дохід приносить чистка ковролінів в офісах та м'яких меблів на дому. Але треба мати своїх клієнтів або не економити гроші на рекламі. Починати бізнес з чистого листа не просто, бо конкурентів дуже багато".

Кондратюк має до сотні постійних клієнтів, які викликають його на чистку салону в автомобілі.

"За легковушку беру 400 гривень, за позашляховик – від 500, - розказує Василь Олександрович . - Один власник мерседеса-кубика завжди дає 600 і здачу не забирає. Якщо машину на чистку привозить водій, то нагло торгується до останньої гривні, бо хоче привласнити мої чайові собі".

На роботу Кондратюк найняв четверо хлопців.

"Мікроавтобуси чистимо за 600 гривень. Щомісяця прибираємо салони у трьох "мерседесах". Їхній власник здає буси в оренду на весілля і похорони, - розказує про бізнес. – Салон відновлюємо у три етапи – вакуумна чистка, видалення плям і сушіння. Найбільше мороки з підлогою і сидіннями. Не всі використовують чохли, які захищають сидіння від плям і розводів. Найважче чистити салони у таксі. Крім плям від пролитих напоїв, багато приклеєних жуйок, які важко виводити. Стелі часто мають жовті плями у водіїв, які палять в салоні".

Каже, самому навести лад у салоні авто важко.

"Замало просто взяти відро води, губку і купу побутової хімії. Не кожен зможе вивести плями так, як це зробить професіонал, - розказує Василь Олександрович. – Не кожен знає, що в салоні авто багато бактерій, пилових кліщі, іноді трапляється навіть грибок. Якесь авто встигаємо почистити за дві-три години. У деяких на виведення плям іде цілий день".

Для чистки салонів чоловіки використовують розпилювачі і піноутворювачі, протиалергенні та антибактеріальні засоби.

"За допомогою піни вдається проникнути у важкодоступні місця. Крім цього, піна абсолютно безпечна для електропроводки автомобіля. За бажанням клієнта можемо обробити салон захисним покриттям, яке буде відштовхувати бруд і дозволить надовше залишити салон чистим".

За словами Кондратюка, салон автомобіля відображає статус його власника. Демонструє прейскурант на чистку салону авто. Миття і виведення плям з підлоги, стелі і багажника - від 150 грн. Сидіння –  від 80 грн. Шкіряні сидіння - від 120 грн.

"Спочатку чистимо стелю і бічні стійки, пізніше двері, сидіння, багажник і підлогу. З салону треба вивести будь-які неприємні запахи, сидінням надати початковий колір, тканинним чохлам ворсистість", - каже Кондратюк.

Зараз ви читаєте новину «500 гривень коштує хімчистка салону позашляховика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути