четвер, 04 серпня 2016 17:36

5 поліцейських автомобілів, які почали нещодавно використовувати
5

Сьогодні в Україні відзначають День національної поліції. Поліція — це відносно нова структура для України, а свято відзначають вперше.

Минулого року 4 серпня президент підписав указ про Національну поліцію. У ході реформи, крім нової форми, поліцейські отримали нові авто. Але парк машин поступово змінюється. Так, перші патрульні отримали гібридні Toyota, які до цього були у користуванні ДАІ або міліції. Потім їм дісталися корейські авто, які перебували на службі таксі.

Нині ж поліції обіцяють нові гібридні кросовери. Щоправда, не всім поліцейським підрозділам оновили автопарк — деякі слідчо-оперативні групи досі їздять на старих жигулях.

Gazeta.ua пропонує 5 машин, якими їздять поліцейські.

Toyota Prius

Автор: lexltd.com.ua
 

Японські гібридні автомобілі отримали по Кіотському протоколу ще до Євро-2012, як і Ranault Kangoo, але для патрульної служби підійшли більше Prius. Машина економніша (4л./100км.), що добре для патрулювання вулиць. Недолік, якщо порівняти із Kangoo — нема ізольованого відділення для транспортування затриманих.

Renault Duster

Автор: telegraf.in.ua
 

Минулого року нацполіції закупили понад 100 французьких кросоверів Renault Duster, які коштують від 375 до 511 тис. грн. Машин споживає від 5 до 7 л. На 100 км. Шляху. Крім них, закупили й автомобілі моделі Dokker від цієї ж французької марки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейський віддав свою іномарку на передову

Hyundai Sonata

Автор: autonews.autoua.net
 

Машини також закупили для чемпіонату з футболу Євро-2012, але для служби таксі. Автомобілі працювали у аеропорту Бориспіль, але через малий попит пасажирів у таксі - Sonata передали нацполіції. У змішаному циклі машини споживають близько 8 літрів пального на 100 км, але вони потужніші за Toyota Prius і можуть краще вести переслідування втікачів.

Isuzu D-Max

Автор: mfa.gov.ua
 

Такі пікапи служать поліцейським на Волині. В Україні Isuzu D-Max не продають. Для поліцейських машини віділили із ЄС. Крім звичного поліцейського обладнання, в машині є тепловізор. У змішаному циклі машина витрачає понад 8 л. На 100 км.

Mitsubishi Outlander MPEV

Автор: autocentre.ua
 

Цю модель також офіційно не представили на українському ринку. Національна поліція України купить гібридні автомобілі Mitsubishi Outlander на суму понад 900 млн грн, але ці кошти дісталися від продажу квот за Кіотським протоколом. Машини споживають 2 л на 100 км. Міністр МВС Арсен Аваков планує на зекономлені на пальному купити додаткові Mitsubishi Outlander MPEV.

Зараз ви читаєте новину «5 поліцейських автомобілів, які почали нещодавно використовувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути