Ексклюзиви
неділя, 28 травня 2017 16:12

5 особливостей нового кросовера Chery
5

Chery Tiggo 5
Фото: Володимир Мукан
Chery Tiggo 5
Chery Tiggo 5
Chery Tiggo 5
Chery Tiggo 5

Новий китайський кросовер Chery Tiggo 5 нещодавно почали продавати в Україні. У найдешевшій комплектації машину оснащують 2-літровим двигуном потужністю 139 кінських сил і механічною коробкою передач. Хоча авто оснащене лише переднім приводом, має високий 19-сантиметровий кліренс.
Портал Gazeta.uaпропонує "родззинки" нового автомобіля.

Авто розробляли спеціалісти Porsche і General Motors

На відміну від першого покоління Chery Tiggо, новинка не має подібного дизайну до японських або інших автомобілів. Компанія Cherу поставила за мету зробити самобутній дизайн машини й начиння, аби автомобіль був недорогим в експлуатації і надійним. Тому залучив до розробки спеціалістів із німецької компанії Porsche й американського концерну General Motors.

Кузов покривають гальванічним покриттям

Гальваніка кузова — це, тонше 1 мм, металізоване покриття деталей. Після цього на нього наносять грунт і фарбують. Гальванічне покриття захищає метал машини від корозії, навіть у випадку пошкодження грунту під фарбою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим здивує новий китайський кросовер Chery - тест-драйв Tiggo 5

Для зварювання кузова використали лазерний метод

До вироблення несучого кузова для позашляховика вирішили використати інший підхід, ніж, скажімо, до складання легковика. Кросовер має бути міцнішим. Ним часто виїжджають на бровки та нерівності, тому він має схильність з часом перекошуватися. Аби уникнути цього кузов Chery Tiggо 5 стали зварювати лазерним методом. Це забезпечує на 30% більшу міцність, ніж раніше.

Багата комплектація

У найдешевшій комплектації машину продають за 415 тис. грн. Вона має 5-ступеневу коробку передач і повний електропакет. Є магнітола, кондиціонер, електропривід бічних дзеркал, чотири електричні склопідйомники і центральний замок. Цікаво, що магнітола має великий сенсорний екран і блютуз. Під'єднавши її до смартфона, можна вести телефонні дзвінки за кермом. До речі, на рульове колесо винесено кнопки керуванням магнітолою і бортовим комп'ютером.
Chery Tiggo 5 оснащують двома подушками безпеки, ABS і системою розподілу гальмівних зусиль EBD.
Крім цього, машина має такі корисні дрібниці як парктронік.

Авто "підмигує господарю"

Незважаючи на відносно низьку ціну, Tiggo 5 укомплектували корисними дрібницями для водіїв. Наприклад, капот на амортизаторах. Відчиняючи його, не потрібно ставити спеціальну стійку, як на більшості бюджетних машин. Машина сама вмикає автарійну сигналізацію, коли водій різко гальмує. Коли розпізнає сигнал від брелка — двічі миготить фарами. Завдяки цьому машину легко знайти на великих парковках.

Зараз ви читаєте новину «5 особливостей нового кросовера Chery». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути