Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2018 21:21

4,9 секунд до "сотні" - показали найшвидшу КІА в історії
16

 Kia Stinger
Фото: Володимир Мукан
 Kia Stinger
 Kia Stinger
 Kia Stinger
 Kia Stinger

Щойно у Києві презентували новий корейський автомобіль Kia Stinger. Це не спортивна модель, але найшвидша в історії цього корейського бренду. Таких завезли 10 в Україну, дві з них показали у автосалоні КІА компанії "Фалькон Авто", ща на вул. Великій кільцевій.

Автор: Володимир Мукан
   Kia Stinger
Kia Stinger

Особливості кузова

Автомобіль має кузов фастбек-седан. Його створили фахівці франкфуртської студії дизайну Kia. Силует легковика виглядає динамічно. Цьому сприяє масивний капот, висока лінія вікон і 19-дюймові колеса. На капоті автомобіля — два різкі ребра жорсткості й пара повітрозабірників.

Дзеркала — хромовані із повторювачами поворотів. У передніх крилах також встановлені забірники. Задні ліхтарі створені за зразком 3D-моделювання. Їхня бічна лінія переходить на задні крила.

Автор: Володимир Мукан
   Kia Stinger
Kia Stinger

Що в салоні?

Сам салон автомобіля - просторий. Кермо має популярну на сучасних машинах D-подібну форму. Панель приладів із м'якого пластика з оригінальними круглими повітрозабірниками, як у спортивних "мерседесів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тяговитий двигун і азартний характер - тест-драйв нового Nissan Qashqai

Важіль коробки передач — зручної форми. Більше нагадує джойстик.

Автор: Володимир Мукан
   Kia Stinger
Kia Stinger

Посадка в автомобілі зручна. Сидіння мають спортивні налаштування й середню бічну підтримку. Також вони оснащені валиками з електрорегулюванням, поперечний поперековий підпір з регулюванням у чотирьох напрямах і подовжену подушку.

Позаду також зручні сидіння. Проте у пасажирів зростом понад 185 сантиметрів голова впирається об стелю.

Багажник машини місткий — на 406 літрів. Він широкий і мілкий. Традиційно під фальш-підлогою лежить закрите спеціальною тканиною запасне колесо. Завдяки тому, що багажний відсік відчиняється разом із заднім склом, доступ до вантажу — зручний. За потреби його можна збільшити, розклавши спинки задніх сидінь.

Автор: Володимир Мукан
   Kia Stinger
Kia Stinger

Які двигуни встановлюють?

В Україні машину продаватимуть у трьох комплектаціях з двома бензиновими турбодвигунами на вибір, повним та заднім приводом. У обох варіантах машину комплектуватимуть 8-ступневою автоматичною коробкою передач.

Автор: Володимир Мукан
   Kia Stinger
Kia Stinger

Стартовим є 2-літровий мотор, що видає 247 к.с. З ним Stinger розганяється до 100 км/год за 6 секунд, при цьому максимальна швидкість становить 240 км/год.

Інша комплектація із потужнішим 6-циліндровим V-подібним 3,3-літровим двигуном потужністю 370 к.с. З цим двигуном Stinger "розмінює" першу "сотню" за 4,9 секунди*, а максимальна швидкість дорівнює 270 км/год.

Зараз ви читаєте новину «4,9 секунд до "сотні" - показали найшвидшу КІА в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути