четвер, 27 липня 2017 14:15

100 років тому зійшов з конвеєру перший прадід сучасного фургона
7

Model TT Truck- In 1917 р.
Фото: Прес-служба компанії Ford
Ford Model TT, 1919 р.
Ford Model TT, 1920 р.
Ford Model TT, 1924 р.
Ford Transit, 2017 р.

Сьогодні виповнюється 100 років з дня запуску виробництва Ford TT. Саме він став першим 1-тонним фургоном. Його виготовили на замовлення. Він був обладнаний так, що власники могли перевстановлювати шасі з вантажною платформою для транспортування будь-якого вантажу. На ньому перевозили все: від поштових листів до каністр із пальним.

Автор: Прес-служба компанії Ford
  Ford Model TT, 1919 р.
Ford Model TT, 1919 р.
Автор: Прес-служба компанії Ford
  Ford Transit, 2017 р.
Ford Transit, 2017 р.

Повноцінний запуск виробництва цієї моделі розпочався у США. Згодом багато автомобілів виробили у Великобританії, повідомили у прес-службі компанії.

Model TT, хоч і менш відома за Model T, але відіграла неабияку роль у автомобільній історії. Адже вона - попередник сучасного фургону та пікапу, зокрема Ford Transit.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкісний суперкар за 8 млн грн помітили в столиці

Автор: Прес-служба компанії Ford
  Ford Model TT, 1924 р.
Ford Model TT, 1924 р.
Автор: Прес-служба компанії Ford
  Ford Transit
Ford Transit

Фургон Model TT був довшим, більш потужним за Model T. У його кабіні могли розміститися водій та один пасажир. Двигун запускався за допомогою пускової рукоятки, яку встановили попереду двигуна. Для більш плавної їзди покупці могли обирати сучасні наповнені повітрям шини замість коліс з литої гуми.

Ford T став першим серійним автомобілем. До цього авто не ставили на конвеєр. В автомобільній історії його розглядають, як перший доступний автомобіль, який випускали мільйонами штук. А його творця Генрі Форда — як того, хто "посадив Америку на колеса". Це стало можливим завдяки нововведенням, пов'язаними із застосуванням складальної лінії замість індивідуальної ручної обробки. Перший автомобіль Model T створили у вересні 1908-го року на заводі Пікетт у Детройті, штат Мічиган.

Зараз ви читаєте новину «100 років тому зійшов з конвеєру перший прадід сучасного фургона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути