Ексклюзиви
четвер, 11 березня 2010 12:36

10 найкращих автомобілів Женевського автосалону 2010 (ФОТО)
21

Американська газета The New York Times визначило десяток найкращих, на думку видання, автоновинок Женевського автосалону 2010:


1. Porsche 918 Spyder - автомобіль має великі шанси вийти у серійне виробництво. Машина побудована на платформі гоночного Спайдера Porsche RS і оснащена гібридною силовою установкою, що поєднує в собі 500-сильний атмосферний двигун V8 об"ємом 3,4 літра, два електромотори сумарною потужністю 218 кінських сил і семиступінчастий "робот" з двома зчепленнями. Батареї силової установки можуть підзаряджатися від побутової електромережі. З нуля до "сотні" новинка здатна розігнатися за 3,2 секунди. Її максимальна швидкість складає 320 кілометрів на годину.


2. Ferrari HY-KERS Hybrid - це незвичайний бензоелектричний автомобіль. Силова установка Ferrari працює за принципом технології KERS. Електромотор видає 100 к.с. і живиться від плоских літієво-іонних батарей, які розташовані під днищем. Вся ця конструкція повністю розроблена інженерами гоночного відділення Ferrari. Автомобіль, укомплектований шестилітровим двигуном V12 і електромотором, виділяє в атмосферу на 35% менше вуглекислого газу, ніж донор, - близько 270 г / км.


3. Mercedes-Benz F 800 Style -  концепт був розроблений, щоб показати, як виглядатиме наступне покоління автомобілів Mercedes, а також для реклами технічних нововведень. Автомобіль характеризується обтічним кузовом, плавною лінією даху, а також більш дрібними елементами стайлінгу, такими як світлодіодні фари і численні збирачі повітря. Для концеп-кару Mercedes-Benz F800 Style інженери компанії розробили дві різні економічні трансмісії.


4. Audi A1 E-tron - концепт позиціонується компанією Audi як компактний електромобіль в преміальному класі. Розрахований на чотирьох пасажирів. Автомобіль спеціально створений для мегаполісів Європи та Північної Америки. Автомобіль приводиться в рух тільки електромотором, а ДВС використовується для зарядження батарей. Повністю розрядженна батарея заряджається за три години від мережі в 380v. Запас ходу Audi A1 e-tron на електротязі становить 50 км, після чого батарея буде підзаряджатися від роторного двигуна Ванкеля.



5. Audi A8 Hybrid - Незважаючи на те, що в компанії вважають за краще іменувати новинку концептом, але багатьом і так ясно, що яких-небудь серйозних відмінностей між женевським дебютантом і майбутнім серійним автомобілем не буде. Гібрид має 2-літровий бензиновий мотор TFSI потужністю 211 к.с. і невеликий 45-сильний електричний двигун. При цьому бензиновий двигун і електромотори можуть працювати і разом, і окремо. Машина оснащується восьмиступеневою автоматичною коробкою передач і здатний розганятися до 100 км / год за 7,6 сек, а максимальна швидкість моделі складає 235 км / год.


6. Hyundai i-Flow - Автомобіль є передвісником майбутнього серійного седану в сегменті D. Габаритна довжина женевського концепту становить 4,78 м, ширина - 1,85 м, висота - 1,42 м, колісна база досягає 2,8 м. Машина - гібридний седан, оснащений 1,7-літровим дизельним двигуном, електромотором і літій-полімерними батареями. Працює гібридна установка разом з шестиступеневою коробкою передач з двома зчепленнями. Середня витрата палива у седана Hyundai i-flow HED-7 на 100 км шляху складає всього 3 л, а викиди СО2 в атмосферу не перевищують 85 г / км.

7. Lotus Elise - Нова модель одержала змінений капот, новий бампер з більш широкимим гратами радіатора, і нові фари з світлодіодним денним світлом. Найцікавіша новина - це мотор. На зміну минулої моделі об"ємом 1.8 літра, прийде новинка від Toyota об"ємом 1.6 літра. Найголовніший козир нового мотора - економічність. На 100 кілометрів автомобіль у середньому витрачає 6.1 літрів, і при цьому викиди CO2 скоротилися на 13 відсотків. З таким двигуном Lotus Elise 2010 розганяється до 100 км / год за 6.7 секунд, а максимальна швидкість складає 200 км / год (щось замало).


8. Alfa Romeo Giulietta - Цей автомобіль перший в сегменті отримає світлодіодні фари денного світла і буде оснащуватися широкою гамою бензинових і дизельних турбомоторів. Базовий бензиновий двигун - "старий" 1,4-літровий турбомотор потужністю 120 кінських сил. За ним йде 1,4-літровий двигун серії MultiAir потужністю 170 кінських сил і 235-сильний турбодвигун 1.8. У базове оснащення всіх модифікацій новинки буде входити система "стоп-старт", яка глушить мотор при зупинці.


9. Opel Flextreme G / TE - Новинка, що має низький коефіцієнт опору (0,22), оснащена гібридною силовою установкою, до складу якої увійшли 161-сильний електромотор і невеликий 1,4-літровий бензиновий двигун потужністю 70 к.с., що відповідає за підзарядження батарей. Його ресурс можна поповнити і від звичайної розетки. З вимкненим ДВС автомобіль здатний проїхати майже 50 км. До першої "сотні" модель прискорюється за 9 сек, максимальна швидкість становить 200 км / год. Автомобіль позбавлений зовнішніх дзеркал і дверних ручок. Дзеркала замінюють камери, розташовані на передній стійці, а замість ручок встановлені спеціальні сенсори, дотик до яких відчиняє замок.


10. Volvo S60 - Скандинавські дизайнери непогано попрацювали над зовнішністю автомобіля, який виглядає значно елегантніше і більш спортивно за свого попередника. Та й внутрішній дизайн тішить око. Автомобіль отримав нову систему захисту пішоходів, що дозволяє знизити ризик аварії. Система ідентифікує пішоходів і, якщо зіткнення неминуче, повністю зупиняє або ж пригальмовує автомобіль.

ФОТО: The New York Times
Зараз ви читаєте новину «10 найкращих автомобілів Женевського автосалону 2010 (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути