вівторок, 16 жовтня 2012 17:48

Кота можна видресирувати за 3 місяці

Кота можна видресирувати за 3 місяці
Фото: lifeglobe.net

Найвідоміший дресирувальник котів Юрій Куклачов каже, що кота можна видресирувати за 3 місяці.

"Прив'яжіть до нитки фантик, поставте два стільці і спробуйте з кішкою грати. Нитку краще прив'язати на паличку. Побачите, як кішка почне легко стрибати зі стільця на стілець, але пам'ятайте, кішка швидко втомлюється. І тому довго не ганяйте її. Робіть зупинки, маленькі перерви, і знову продовжуйте гру. Через деякий час ви побачите, що кішка чекає, коли ви візьмете знову іграшку. Пройде час, і достатньо буде тільки вашого погляду, руху руки - і кішка сама буде з інтересом робити те, що ви захочете".

Одна бабуся скаржилася: "Прийшов онук після вашої реєстрації, посадив Барсика на сковорідку і бігає з ним по квартирі. Що, питаю, робиш?", "Барсика дресирую, як Куклачов." А кіт з пательні зістрибнув, під ліжко забився і дві доби не виходив."

Дресирувальник наголошує, якщо вам хочеться мати вдома пухнастого артиста, не починайте відразу його виховувати. Подаруйте спочатку йому свою турботу і увагу. І тоді ваш друг сам відповість взаємністю і подарує вам нескінченну радість, відданість і любов.

Якщо у вашій квартирі з'явилося маленьке кошеня, радійте, ви знайшли найвідданішого та найнадійнішого друга. Але майте на увазі: кошеня теж повинне відчути у вас друга. Запам'ятайте, кішка - тварина образлива. Не ображайте свого малюка, бо він буде ховатися від вас під ліжко і ніколи не гратиметься.

Коли ваша тварина роздратована, злякана або злиться, ніколи не підвищуйте на нього голос. Заспокойте його ласкавими неголосними словами.
Поспостерігайте, які слова, які інтонації найбільш приємні вашому вихованцеві. Надалі частіше користуйтеся ними, коли хочете заспокоїти або заохотити тварину.

Якщо кішка або собака зробили щось не так, наприклад, залізли на обідній стіл, ніколи не кричіть, не кидайтеся в  них предметами, і тим більше не бийте.

Достатньо казати підвищеним тоном: "Не можна". Коли ви рішуче скажете це слово, собака може опустити очі, а кішка обов'язково подивиться вам в очі. Якщо вловить у виразі обличчя серйозний намір, то зробить так, як ви просите.

 

Зараз ви читаєте новину «Кота можна видресирувати за 3 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути