середа, 01 травня 2024 09:33

Протести в Тбілісі: силовики побили лідерів грузинської опозиції

У Грузії силовики на акції протесту проти закону про "іноагентів" у Тбілісі побили очільника найбільшої опозиційної партії "Єдиного національного руху" Левана Хабеішвілі та лідера політичного об'єднання "Громадяни" Алеко Елісашвілі.

У Хабеішвілі травми в щелепно-лицьовій частині, повідомляє "Эхо Кавказа". Партія закликала МВС забезпечити фізичну безпеку опозиціонера і негайно його звільнити.

"Кілька хвилин тому за особистим наказом Бідзіни Іванішвілі представники російського режиму в Грузії викрали голову "Єдиного національного руху", депутата парламенту Левана Хабеішвілі. В момент затримання він допомагав постраждалому на акції громадянину", - йшлося в заяві.

Автор: ЭХО КАВКАЗА
  У Тбілісі побили лідерів опозиції
У Тбілісі побили лідерів опозиції

Водночас опозиціонер розповсюдив відеозвернення з клініки, в якому заявив, що в нього все нормально.

"Нічого не болить. Око, тіло і все минеться, боротьба з путіністами має тривати", - сказав він.

Опозиціонера Елісашвілі силовики повалили на землю після того, як він підійшов до поліцейських.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тбілісі сутички на протестах: є постраждалі

"Мене теж потягли, але коли я побачив фотографію Левана. Не важливо, яку партію я представляю, не можна так поводитися з депутатом, не можна поводитися з ним як із собакою", - заявив він.

Перед цим силовики намагалися напасти на лідера партії "Стратегія Агмашенебелі" Георгія Вашадзе.

15 квітня у парламенті Грузії почали обговорення суперечливого проєкту "Про прозорість іноземного впливу", який порівнюють з російським законом "про іноагентів". Нещодавно цей закон був ухвалений у першому читанні. Грузинська влада вже намагалася схвалити цей проєкт навесні 2023 року, але змушена була відкликати його під тиском масштабних протестів і позиції Заходу.

У ніч проти середи грузинський спецназ намагався жорстко розігнати учасників мирного протесту проти закону у Тбілісі, після чого відступив. Напередодні ввечері грузинські правоохоронці розпилили перцевий балончик проти щонайменше 10 демонстрантів.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі закликала термінового припинити розгін акції протесту. Зурабішвілі поклала відповідальність за події на уряд.

Зараз ви читаєте новину «Протести в Тбілісі: силовики побили лідерів грузинської опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути