середа, 01 травня 2024 23:26

Дігтярне мило може замінити елітну косметику. П'ять переваг

Дігтярне мило може замінити елітну косметику. П'ять переваг
Назвали косметичні переваги дігтярного мила Фото: pinterest

Дігтярне мило може відмінно замінити елітну косметику.

Ним користувалися ще наші прабабусі. У його складі немає ні барвників, ні консервантів, ні навіть парфумерної віддушки, пише ukr.media

Дьоготь являє собою екстракт, отриманий з берези. Він так само, як і березовий сік, цінується своїми цілющими властивостями.

Ефірну олію отримують шляхом вичавлювання з берези дьогтю, потім його включають до складу мила, в якому не містяться хімічні ароматизатори, синтетичні фарбувальні речовини або різні хімічні реактиви.

Ідея для вмивання

Мило на основі дьогтю - це натуральна косметика. Вона відмінно заміняє гелі для душу, засіб для вмивання і навіть шампунь.

Митися дігтярним милом радять людям з подразненнями на обличчі, адже воно володіє сильним загоювальним ефектом. Однак не варто вмиватися (або митися) дігтярним милом частіше двох разів на день. Найкраще вмиватися ним два-три рази в тиждень. Після використання дігтярного мила обов'язково потрібно нанести зволожувальний крем.

Маска для стоп

Рекомендовано до використання воно і тим, хто хоче, щоб їх стопи та п'яти були ніжними, як у немовляти. А тим, хто відвідує громадські басейни, варто періодично робити маски для ніг, залишаючи мильну піну від цього мила на 5-15 хвилин на стопах.

Для волосся

Використовувати дігтярне мило в якості шампуню для волосся придумали наші предки, коли інших засобів під рукою не було. Дьоготь відмінно доглядає за волоссям, надає йому блиск, силу. А для заміни бальзаму-ополіскувача на додаток до природного шампуню радять відвари ромашки, кропиви, череди.

На відміну від шампунів, придатних для щоденного застосування, мило змиває зайвий жир, і при тривалому використанні часте миття голови і не знадобиться. Добре ще застосовувати натуральні маски з різних природних компонентів, щоб живити волосся.

Як дезодорант

Влітку дігтярним милом можна обробляти пахви та ноги, і діє даний засіб крутіше найбільш розрекламованих дезодорантів.

Для тварин

А ще дігтярним милом можна купати домашніх тварин, після чого блохи ще довго не залізуть на твого улюбленця.

Аромат мила

Проте є у дігтярного мила неприємний ефект - його запах. З тіла і рук запах дігтярного мила вивітрюється сам по собі і досить швидко. А ось з волосся, на жаль, до кінця прибрати запах після використання засобів, що містять дьоготь, майже неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешево та сердито: назвали дієвий засіб від вошей

Однак пом'якшення запаху, можна домогтися промиванням волосся водою, розбавленою оцтом або додаючи у воду для ополіскування волосся сік лимона. Також можна скористатися будь-яким кондиціонером для волосся.

А краще користуватися милом або засобами, що містять дьоготь, в той момент, коли не доведеться переживати через запах, що залишився.

В аптеці можна придбати саме березовий дьоготь, який буде основою для самостійного приготування мила.

При покупці цього засобу зверніть увагу на термін його придатності, який з дня випуску становить близько двох років.

Є засоби, які повинні бути в кожній аптечці за будь-яких обставин. Мова йде не про дорогі ліки "від усіх хвороб", а про натуральні та дешеві препарати.Дігтярне мило – одне з них. На 10% складається з березового дьогтю, який має протизапальні та антисептичні властивості. Завдяки цьому він покращує кровотік і сприяє регенерації шкіри.

Дігтярне мило бореться з висипом вугрів. Якщо для вмивання обличчя воно може бути агресивним та сушити шкіру, то з прищами на спині та плечах справляється чудово. Ним також миють голову, щоб позбутися лупи та випадіння волосся. Воно довше залишається свіжим.

Зараз ви читаєте новину «Дігтярне мило може замінити елітну косметику. П'ять переваг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути