четвер, 02 травня 2024 00:45

Меню після 50 років: перелік продуктів, які мають стати обов'язковими у раціоні

Автор: pinterest
  11 продуктів, які обов'язково треба включити у щоденне меню
11 продуктів, які обов'язково треба включити у щоденне меню

Від правильного раціону і харчових звичок залежать здоров'я і довголіття.

Чим старшими стаємо, тим більше уваги доводиться приділяти харчуванню. Їжа може зробити нас здоровими і активними. Головне, правильно підбирати її до свого щоденного раціону, пише woman24.

Склали список здорових продуктів, які варто їсти якомога частіше, особливо якщо вам вже виповнилося 50 років.

Буряк

Енергія, робота мозку, здоров'я серця - все це може посилити буряк. Особливі речовини, що містяться в цьому коренеплоді, можуть знизити артеріальний тиск і розширити судини.

Насіння соняшнику

Якщо хочете зберегти молодість і красу шкіри, їжте насіння. В ньому багато вітаміну Е і С. Саме вони допомагають боротися з вільними радикалами, головною причиною старіння. Додавайте насіння в салат або гризіть так - тільки пам'ятайте про захист зубів і ясен.

Горіхи пекан

У цих горіхах багато ненасичених жирів, рослинних стеролів, а також особливих антиоксидантів флавонідів. Все це робить їх просто незамінними для серця. З'їдайте щодня кілька горіхів - і ви істотно знизите ризик розвитку хвороб серця.

Сироватка

Одна з проблем, з якою стикаються всі люди старше 50 років - швидка втрата м'язової маси. Щоб з нею впоратися, потрібно їсти більше продуктів, що містять білок. В першу чергу це молочні продукти. Йогурти, кефір, сироватка - все це повинно бути на вашому столі кожен день.

Зелень

Шпинат, броколі, листова капуста, зелений салат - джерела кальцію, потреба в якому зростає з віком. Чим старше ми стаємо, тим гірше наш організм засвоює кальцій. Тим більше його нам потрібно. Так що салат із зелені до обіду - відмінний вибір.

Автор: pinterest
  11 продуктів, які обов'язково треба включити у щоденне меню
11 продуктів, які обов'язково треба включити у щоденне меню

Квасоля

Діабет другого типу, високий рівень холестерину, хвороби шлунка - щоб знизити ризик всіх цих недуг, варто якомога частіше їсти квасолю. У ній багато рослинної клітковини, дефіцит якої ми відчуваємо в будь-якому віці, але після 50 років - особливо. Так що їжте квасолю та інші бобові – це смачно, ситно і дуже корисно.

Помідор

Яскраві і смачні, томати допомагають нам запобігти появі зморшок. У помідорах багато лікопіну - природного антиоксиданту, що захищає шкіру від пошкоджень і передчасних зморшок. Так що помідори, а також томатна паста або сік варто їсти частіше.

Гриб

51-53 роки-середній вік настання менопаузи. В цей час багато жінок стикаються з підвищеною ламкістю і крихкістю кісток. Щоб справитися з цією недугою, треба їсти багато кальцію і вітаміну D, якого по‑справжньому багато в грибах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які три звички можуть призвести до передчасної смерті

Так що їжте гриби не тільки влітку, але і взимку, коли ми особливо відчуваємо дефіцит цього "сонячного" вітаміну.

Чорнослив

Ще один продукт, дуже корисний для здоров'я і фортеці кісток. П'ять-шість цих фруктів в день дозволяють успішно запобігти втраті кісткової маси. Причому сушений чорнослив так само корисний, як свіжий.

Автор: pinterest
  11 продуктів, які обов'язково треба включити у щоденне меню
11 продуктів, які обов'язково треба включити у щоденне меню

Яйце

Вони корисні в будь-якому віці. Після 50 років їх варто їсти в обов'язковому порядку. Регулярне вживання яєць допомагає захистити здоров'я мозку і зберегти когнітивні функції в літньому віці. Крім того, яйця - джерело білка, який потрібен для підтримки м'язової маси. Так що варто починати свій день з яєчні або омлету.

Виноград

У винограді міститься більше 1600 корисний речовин, які захищають здоров'я серця, суглобів, очей і мозку. А одна порція містить всього 90 калорій.

Секрет довголіття криється у генетиці та способі життя. Такої думки американський невролог Говард Такер. Чоловіку 101 рік. Він досі працює повний робочий день та успішно приймає пацієнтів.

Чоловік їсть сезонні овочі та фрукти. Взимку це цитруси, а влітку - диня. Рідко п'є каву. Віддає перевагу різним чаям. Перший прийом їжі у нього - на початку дня.

Зараз ви читаєте новину «Меню після 50 років: перелік продуктів, які мають стати обов'язковими у раціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути