середа, 01 травня 2024 15:49

"20 днів у Маріуполі" очолив рейтинг на Netflix

"20 днів у Маріуполі" очолив рейтинг на Netflix
Фільм очолив рейтинг в останній тиждень квітня. Фото: Megogo

На стримінговій платформі Netflix документальний фільм "20 днів у Маріуполі" очолив рейтинг найпопулярніших фільмів в Україні за останній тиждень квітня.

Стрічку Мстислава Чернова додали на платформу 21 квітня, передає Gazeta.ua з посиланням на дані сервісу.

Це кіно стало найкасовішим документальним фільмом в Україні 2023 року. Воно зібрало 500 тис. грн тільки за перший вікенд прокату.

"20 днів у Маріуполі" стали першим українським фільмом, який отримав "Оскар". 2024-го він здобув нагороду як найкращий документальний фільм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оскароносна стрічка "20 днів у Маріуполі" вийшла онлайн

Стрічка перемогла у номінації "Найкращий документальний фільм" британської кінопремії BAFTA. Чернов отримав премію Гільдії режисерів США (DGA Awards) за "видатні режисерські досягнення в документальному кіно".

На Netflix високі рейтинги також здобули друга частину американського науково-фантастичного пригодницького фільму режисера Зака Снайдера "Бунтівний місяць" та комедія 2024 року режисера Джона Розенбаума "Дятел Вуді йде до табору".

Серед серіалів найпопулярнішим за останній тиждень квітня стало шоу Гая Річі "Джентльмени".

20 днів у Маріуполі - це фільм українського воєнного кореспондента та письменника Мстислава Чернова про облогу Маріуполя у лютому-березні 2022 року. Прем'єра відбулася 21 січня 2023 року на найбільшому в США фестивалі незалежного кіно Sundance, де він отримав "Приз глядачів".

Чернов разом зі своїм колегою Євгеном Малолєткою були останніми з цивільних журналістів, які лишалися в Маріуполі після російського вторгнення у 2022 році.

Зараз ви читаєте новину «"20 днів у Маріуполі" очолив рейтинг на Netflix». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі