Зоя Буйницька
заступник голови партії Демократичний Альянс, Київ-Луганськ. Вела бухгалтерію ДемАльянсу на Майдані. Бере участь у розробці закону про державне фінансування партій. Вимушена переселенка з Луганська
27.04.2015
1

Наші вимоги до Ахметова. Просимо підтримати

Шахтарі отримали сьогодні зручне місце для протесту під офісом ДТЕК. Ми принесли все, щоб мирний пікет відбувся – бочки, плакати, транспаранти з гаслами, шахтарські каски та пусті пляшки. Адже вважаємо, що шахтарам, які прагнуть щиро вирішувати проблеми у галузі та енегетиці, а не ходити на замовні мітинги під урядові будівлі, правильніше звертатись до джерела цих проблем - власника кампанії.

Монопольне становище на енергетичному ринку сприяє виключно олігархічному збагаченню, а не підвищенню безпеки праці та заробітних плат. А надприбутки дозволяють Ахметову купувати собі лояльність політичних партій, прем'єр-міністрів та чиновників, і через них гальмувати будь-які зміни у галузі. Саме тому проблеми галузі – це і його провина.

Позиція Демальянсу чітка і ми просимо її підтримати:

1. Дії Ахметова загрожують безпеці нашої країни. Він має зупинитися.

Війна в країні розпочалася з того, що олігархи підігріли сепаратизм на Донбасі. Вони розіграли цю карту, щоб вибити з Києва гарантії й далі сидіти на бюджетних потоках. Росія скористалася. Ми втратили понад шість з половиною тисяч громадян, частину територій, отримали зруйнований регіон, майже два мільйони людей змушені були залишити свої домівки. Ми заплатили за ігрища олігархів високу ціну. Ситуація повторюється. Олігархи організовують протести в столиці, щоб зберегти свої монополії та надприбутки в енергетичній галузі. Кремль обов'язково скористається цим знову, якщо ми не зупинимо їх.

2. Ахметов, як і інші олігархи, мусить змиритися – він більше не сидітиме на шиях українців.

Дурнів, готових утримувати його за свій рахунок в країні, стрімко меншає. Багатомільярдні схеми, преференції відійдуть у минуле. Так вимагає народ і так диктують зміни. Якщо Президент і коаліція стануть на захист чесної конкуренції, проти зловживань, то можуть розраховувати на підтримку людей.

3. Яценюк має припинити підігрувати олігархам.

Прем'єр вже понад рік блокує призначення голови Антимонопольного комітету. Саме ця інституція мала б покласти край штучно утвореним монополіям, які дурять українців, отримують надприбутки і дозволяють собі шантажувати владу. Однак, вона руками прем'єра сьогодні паралізована. Взяти відповідальність за прозоре кадрове укомплектування АМК має коаліція.

4. Генеральна прокуратура має розслідувати і притягнути до відповідальності всіх тих, хто винний у появі заборгованості з оплати праці шахтарів.

Це є абсолютно неприпустимо не платити людям за їх роботу.

5. Ми підтримуємо закриття шахт, які десятками років приносять збитки й лягають на плечі платників податків.

Ми закликаємо уряд запропонувати належні гарантії працевлаштування шахтарям у суміжних галузях, програму перепідготовки та перекваліфікації. Ми маємо рахувати гроші. Якщо це дешевше для країни і не суперечить енергетичній безпеці, то вчинити треба саме так.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі