Зоя Буйницька
заступник голови партії Демократичний Альянс, Київ-Луганськ. Вела бухгалтерію ДемАльянсу на Майдані. Бере участь у розробці закону про державне фінансування партій. Вимушена переселенка з Луганська
24.03.2015
11

Які партії фінансує Коломойський?

"Коломойський має відношення до кількох політичних проектів, яким надає фінансування або ставить своїх людей в список. Можливо пізніше він і їм публічно висловить симпатію. І коли Коломойський каже, що не планує створювати свою політичну силу треба чути, що він не планує створювати лише одну політичну силу", прокоментував слова Коломойського про його симпатію до однієї з партій директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран.

Через кому, після Коломойського, у цій цитаті Сергія Тарана можна ставити Фірташа-Льовочкіна, Пінчука, Ахмєтова. І чого ж дивуватись, що Верховна Рада з партій профінансованих олігархами та її коаліційний уряд не квапляться з реформами? Це ж виходить - "бджоли проти меду".

Реформи зможе провести вільний від олігархів парламент і уряд. Як їх звільнити від олігархів?

Просто запровадити державне фінансування партій: це коли партії отримують гроші з державного бюджету, а не з кишені олігархів. Так, як це вже зробили наші колишні сусіди по соцтабору та Радянському Союзу, зокрема, Польща, Грузія, і так давно вже є в заможних країнах розвиненої демократії: Швеція, Німеччина, Франція.

Як це діє і що це дасть державне фінансування партій політичним партіям та виборцю в Україні?

1. Звільнить партії від тотального контролю олігархів через гроші.
2. Це призведе до здорової конкуренції ідей в середині партії, виникнуть реальні соціальні ліфти по яких підніматимуться талановиті партійці, ніяк не пов'язані з олігархами.
3. Партії формуватимуть свої програми незалежно від економічних інтересів олігархів, але спираючись на очікування виборців і потреби для розвитку держави.
4. Державне фінансування призведе до змінення та розвитку партій нового типу: з принципами прозорості, підзвітності суспільству, ефективності діяльності.

Впровадження механізму фінансування політичних партій надасть суттєвий поштовх для формування здорового партійного середовища та появи у Верховній Раді більшої кількості депутатів, яких ми взяли на роботу, а не олігархи.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі