вторник, 16 апреля 2013 00:15

Відтепер Хрещатик цвістиме червоним

Автор: фото: Дарина Горова
 

На столичному Хрещатику в середу голова міськадміністрації Олександр Попов та секретар Київради Галина Герега висадили каштанову алею. 115 дерев сорту Бріоті місту подарувала девелоперська компанія UDP.

— Бріоті — спеціально адаптований сорт до українських кліматичних умов та стійкий до різноманітних шкідників, зокрема каштанової молі, — каже дендролог Богдан Світик.

"Червоно-м'ясні" дерева привезли з Північної Італії. Один 8-річний саджанець коштує там 250 євро. Загалом разом із перевезенням та розмитненням він обходиться у 6 тис. грн.

Разом із градоначальниками дерева висаджували гендиректор компанії UDP Валерій Кодецький та керівник Київзеленбуду Михайло Царенко.

— На жаль, у вітчизняних розсадниках таких саджанців поки що не вирощують, тому їх придбали за кордоном, — говорить Валерій Кодецький. З його слів, за три роки компанія UDP висадила понад 200 каштанів у трьох районах столиці.

Михайло Царенко каже, що завдяки подарунку UDP кошти, що планували витратити на озеленення Хрещатика, спрямують на насадження в інших районах столиці.

— Каштани цього сорту на пробу вже висаджували торік на одній з київських вулиць, вони добре прижилися й мають уже цієї весни зацвісти, — говорить Царенко.

Всього ж на Хрещатику планують посадити до 300 каштанів. Висадка дерев триватиме до травня.

Сейчас вы читаете новость «Відтепер Хрещатик цвістиме червоним». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть