вівторок, 16 квітня 2013 00:15

Відтепер Хрещатик цвістиме червоним

Автор: фото: Дарина Горова
  Гендиректор компанії UDP Валерій Кодецький каже, що саджанці каштанів сорту Бріоті у вітчизняних розсадниках не вирощуються, тому їх придбали за кордоном
Гендиректор компанії UDP Валерій Кодецький каже, що саджанці каштанів сорту Бріоті у вітчизняних розсадниках не вирощуються, тому їх придбали за кордоном

На столичному Хрещатику в середу голова міськадміністрації Олександр Попов та секретар Київради Галина Герега висадили каштанову алею. 115 дерев сорту Бріоті місту подарувала девелоперська компанія UDP.

— Бріоті — спеціально адаптований сорт до українських кліматичних умов та стійкий до різноманітних шкідників, зокрема каштанової молі, — каже дендролог Богдан Світик.

"Червоно-м'ясні" дерева привезли з Північної Італії. Один 8-річний саджанець коштує там 250 євро. Загалом разом із перевезенням та розмитненням він обходиться у 6 тис. грн.

Разом із градоначальниками дерева висаджували гендиректор компанії UDP Валерій Кодецький та керівник Київзеленбуду Михайло Царенко.

— На жаль, у вітчизняних розсадниках таких саджанців поки що не вирощують, тому їх придбали за кордоном, — говорить Валерій Кодецький. З його слів, за три роки компанія UDP висадила понад 200 каштанів у трьох районах столиці.

Михайло Царенко каже, що завдяки подарунку UDP кошти, що планували витратити на озеленення Хрещатика, спрямують на насадження в інших районах столиці.

— Каштани цього сорту на пробу вже висаджували торік на одній з київських вулиць, вони добре прижилися й мають уже цієї весни зацвісти, — говорить Царенко.

Всього ж на Хрещатику планують посадити до 300 каштанів. Висадка дерев триватиме до травня.

Зараз ви читаєте новину «Відтепер Хрещатик цвістиме червоним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути