Ексклюзивы
среда, 28 декабря 2011 12:02
Віктор Небоженко
Віктор Небоженко
Керівник соціологічної служби "Український барометр", політолог

Якщо Тігіпко захоче у президенти, то ризикує отримати кримінальну справу

В пресі з'явилася інформація, що офіційно анонсоване у жовтні об'єднання "Сильної України" Сергія Тігіпка та Партії регіонів може не відбутися. Домовленість була про злиття, а не поглинання тоді, коли партія влади була дуже великою. Вона злякалася високих президентських рейтингів Тігіпка. Злиття йому було вигідне, тому що його особистий рейтинг був вищим за партійний. Партії регіонів це теж було потрібно, тому що таким чином вона прибирала одного із своїх конкурентів.

Але ближче до Нового року ситуація дуже змінилася. Зараз рейтинги "регіоналів" дуже маленькі. Лише в три рази перевищують Тігіпка. Тут все дуже слизько і ризиковано. Тому їм усім вигідніше зберегти видиму самостійність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко очолить список Партії регіонів на виборах?

Адміністрація президента на парламентських виборах, окрім керованої опозиції, буде формувати ще й керовані союзи. Зрозуміло, що Сергій Леонідович повинен буде забирати голоси тих виборців, які категорично розчарувалися у Партії регіонів. Це Центральна і Східна Україна. Тому вони декількома колонами підуть у владу, а після виборів "об'єднаються заради національного спасіння України".

Є ідея після Миколи Азарова призначити прем'єром Тігіпка. Він розуміє, що в нього – зірковий час. Якщо зараз не потрапляє на цю посаду, то взагалі там не буде. Тігіпко – вічний кандидат у прем'єр-міністри з 1998 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко впевнений, що в ПР він буде конкурентним політиком

Не думаю, що в нього є можливість "гримнути дверима" і піти з посади віце-прем'єра. Інакше будь-яка районна прокуратура чи суд, особливо Печерський, розчавить його за 24 години. Саме з цієї причини бунтувати він не буде. Адже бачить, що зробили з опозицією, як знущаються над Леонідом Кучмою: граються, як кішка із мишкою – то відпускають, то відкривають кримінальну справу. Він вже перетворився на шекспірівського героя. Те саме з Юлією Тимошенко – вона не думала, що дійде до знищення життя політика.

В такій ситуації, якщо завтра Тігіпко заявить про свої президентські амбіції, хіба заступник генпрокурора Ренат Кузьмін не відкриє кримінальну справу по цій безневинній людині хоча б за несплату податку за продаж банку?

Тігіпко перебуває "на гачку" у Партії регіонів. Вони у будь-який момент можуть сказати: твій банк коштував 700 мільйонів, заплати податок. У нього немає цих грошей. Він же не дарма прикриває Кіпр з останніх сил.

Сейчас вы читаете новость «Якщо Тігіпко захоче у президенти, то ризикує отримати кримінальну справу». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть