Ексклюзивы
пятница, 30 сентября 2011 16:39
Геннадій Москаль
Геннадій Москаль
Народний депутат від блоку "Народна Самооборона - Наша Україна", перший заступник Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

"Беркут" зараз може тільки "Фемен" з голими цицьками ганяти

"Беркут" зараз може тільки "Фемен" з голими цицьками ганяти

В Одеській області з 29 на 30 вересня професійний кілер Аслан Дікаєв разом зі своїми спільниками розстріляв бійців спецпідрозділу "Беркут". В результаті інциденту отримали поранення 4 співробітника міліції, 2 загинули на місці.

На моїй пам'яті такого ще не було. Але те, що сталося, - це цілком прогнозовано. Тому що всі сили "Беркута" не були спрямовані на виконання своїх прямих обов'язків, для чого саме вони були створені колишнім міністром Юрієм Кравченком. Зараз цей підрозділ використовують для охорони Олега Калашнікова та автозаку з Юлією Тимошенко, для розгону мітингів і демонстрацій, студентів, якщо вони по-троє збираються,  або "Фемен" з голими цицьками ганяти. От і все. Спецпідрозділ перетворили на якусь незрозумілу масу. Він втратив кваліфікацію.

Анатолій Могильов міліцією не керує. Це факт. Для нього головне - забезпечити нинішньому режиму комфортне життя, щоб їх ніхто не чіпав. Щоб не було ніяких мітингів, демонстрацій, страйків. Байкери якось повісили білого прапора. "Беркут" почав перевіряти їх на політичну приналежність. Хіба партійною символікою має "Беркут" займатися? Тому я не бачу нічого дивного в тому, що сталося в Одеській області. Такий результат повністю закономірний.

Крім того, щоб затримати професійного кілера чи якогось подібного злочинця, був створений спецпідрозділ "Сокіл". Обов'язково на операції має бути присутнім хтось із керівників. Повинно все ретельно плануватися, оперативна служба має все вивірити і оперативники обов'язково мають бути досвідченими. А не використовувати хлопців, які тільки що приїхали з села, нічого на світі не знають і не вміють реально оцінити ситуацію. Зараз ніхто з керівників МВС не займається своїми обов'язками. Все сконцентровано на охорону громадського порядку.

Заступнику міністра внутрішніх справ України і керівнику апарату Дмитру Вороні, який би мав професійно займатись плануванням операцій, 31 рік. Він не те що в міліції не служив, навіть в армії не був.  Він не міліціонер і ніколи не працював у правоохоронних органах. Він - бізнесмен. Тобто це суто політичне призначення. Ми скоро дійдемо до того, що будемо хірургів призначати на ці посади. Або якихось інших, хто ніякого відношення до міліції немає.

Могильов каже, що бійці МВС були просто не готові... Навіщо взагалі та міліція, якщо вона ні до чого не готова? Чого ж міністр не готував її? ТЯкщо так, Могильов повинен понести відповідальність за загибель невинних працівників міліції, яких він не навчив, не підготував, використовував не за призначенням і кинув під кулі злочинців. Якщо він таке сказав, тоді в його діях можна побачити службову недбалість та невиконання своїх професійних обов'язків.

В цій ситуації страшне те, що в провалі операції винних навряд чи покарають. Сьогодні міліціонера розглядають не з професійної точки зору, а з позиції відданості владі. Все інше списується і не береться до уваги. Збереться мітинг біля обладміністрації, якщо згоден розігнати його - значить буде працювати.

Чи піймають цих кілерів зараз, боюся прогнозувати. Я не Вольф Мессінг. Та все ж маю дуже великі сумніви стосовно того, що злочинців знайдуть.

Сейчас вы читаете новость «"Беркут" зараз може тільки "Фемен" з голими цицьками ганяти». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть