Ексклюзивы
вторник, 25 июня 2013 17:56

Украина выиграла тендер на ремонт хорватских Миг-21

Украина выиграла тендер на ремонт хорватских Миг-21
Украинская сторона обеспечит ремонт семи хорватских МиГ-21. Фото: topwar.ru

Госкомпания "Укрспецэкспорт" выиграла тендер на предоставление услуг по ремонту и модернизации самолетов МиГ-21 для ВВС тактической авиации ПВО Республики Хорватия.

Как сообщили в госкомпании, соответствующее решение озвучено хорватским военным ведомством в начале июня.

Как уточнили в госкомпании, украинская сторона обеспечит ремонт семи хорватских МиГ-21. Исполнителем работ выступит входящее в состав госконцерна "Укроборонпром" госпредприятие "Одессавиаремсервис". Срок выполнения работ определит заказчик.

"Кроме того, Минобороны Хорватии закупит у ГК "Укрспецэкспорт" еще пять отремонтированных МиГ-21, которые являются собственностью ГП "Одессавиаремсервис", - отметили в госкомпании.

"Украина стала победителем тендера, так как ее предложение полностью удовлетворило условия хорватской стороны, в частности, финансовые планы оборонного ведомства", - отметил собеседник, уточнив, что помимо Украины в тендере принимала участие Румыния.

По данным из открытых зарубежных источников, стоимость сделки составила 80 млн кун ($13,7млн/EUR10,5млн), которые планируется выделить из госбюджета Хорватии в 2013 году.

Это уже второй с начала года хорватский оружейный тендер, в котором победила Украина: в мае Минобороны Хорватии выбрало Украину в качестве поставщика услуг по ремонту шести вертолетов Ми-8 и Ми-17. Помимо Украины, в тендере принимали участие представители авиаремонтных предприятий России, Беларуси и Чехии.

Как отметил гендиректор "Укрспецэкспорта" Дмитрий Перегудов, успех украинских оружейников в Хорватии продемонстрировал, что Украина прочно удерживает свои позиции значимого игрока на рынке вооружений.

Ціни на лікування у столичних ветклініках останнім часом шокують не тільки власників собак, котів і папуг, але й самих лікарів.

 

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів київський ветлікар Роман Сачалко.

 

"Ціни у київських ветеринарних клініках за останні два роки дуже виросли, - говорить Роман Олегович. - Деякі власники ветеринарних клінік знаходять цьому пояснення і виправдання - майже усі сучасні ветклініки у столиці оснащені новим обладнанням з Німеччини і Штатів. Деяке медичне обладнання можна було б поставити у дитячій поліклініці і рятувати дітей. Але сьогоднішні реалії показують, що охочих заробляти на тваринах набагато більше. І такий бізнес приносить реально непоганий заробіток".

 

З подругою несемо в одну зі столичних приватних ветклінік на Оболоні кота Маркіза. У персида завелися глисти. Схуд на очах, перестав їсти улюблений корм. Ветклініка у підвалі 9-поверхового будинку.

 

На ресепшені зустрічає блондинка в білому халаті. На кота заводить медичну картку як у поліклініці. Наступного разу просить принести його фотографію. Запитує дату народження тварини, породу, звички і якому корму тварина віддає перевагу.

 

Поки заповнюємо картку, кіт нервово шипить у пластиковому кошику. На прийом чекаємо 1 год. Лікар цікавиться, чи був у нашого кота лишай, чи використовуємо нашийник від бліх. Дає направлення у сусідній кабінет на рентгент. В лабораторію - на здачу калу і сечі. За огляд і решту процедур платимо 520 грн.

 

"Люди звикли дивуватися цінам у лікарнях, але ветклініки часто перевершують сподівання господарів кішок і собак, - каже Роман Олегович. - Не кожен навіть бере з собою такі кругленькі суми у клініку. Часто лишають улюбленця у клініці, а самі біжать знімати гроші з картки до найближчого банкомату".

 

Сачалко працює в одній зі столичних ветеринарних клінік. На день має 4-6 прийомів, двічі виїжджає до замовників на квартиру чи дачу.

 

"Найчастіше доводиться лікувати котів і собак. У травні лікував мавпу. Її тримає одне подружжя на Шулявці. Ще багато хто заводить пацюків і змій", - розказує ветеринар.

 

Первинний клінічний огляд у його клініці коштує 50 грн.

 

"Це мінімальна плата за прийом у ветеринара по Києву. У більшості клінік вона сягає до 200 гривень, - пояснює Роман Олегович. - Повторний клінічний огляд у мене від 30 гривень, а в решті клінік може перевищувати 100".

 

Виклик лікаря додому у столиці обходиться від 100 до 400 грн

 

"Щоб поставити діагноз хворій тварині, треба провести діагностичні маніпуляції. За аналіз венозної крові доведеться заплатити 50 гривень. Розгорнутий аналіз сечі коштує 30 гривень. Від 100 гривень обійдуться рентген і УЗД-дослідження", - зазначив ветеринар.

 

Каже, хвору тварину можна залишити у ветклініції. Для цього там обладнання спеціальні міні-готелі. Тут за твариною доглядають, годують, лікують. Стаціонар для котів коштує від 100 грн/добу. Для собаки - від 150 грн/добу.

 

"Додому часто викликають лікаря, коли кішка чи собака не можуть розродитися. За рододопомогу у більшості ветклінік беруть від 100 до 200 гривень за годину. Коли пологи природнім шляхом неможливі чи можуть нашкодити тварині, пропоную зробити кесарів розтин", - сказав чоловік.

 

Кесарів розтин собаки у дорогих столичних ветклініках обійдеться в 1 тис. грн. Кішок кесарять за удвічі меншу суму.

Сейчас вы читаете новость «Украина выиграла тендер на ремонт хорватских Миг-21». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8642
Голосование На какую помощь от Европы и мира Украине следует рассчитывать после войны?
  • Польша обещает "план Маршалла" – большую программу финансовой поддержки
  • Списание всех долгов по внешним кредитам
  • Все средства от конфискации имущества и ресурсов РФ в мире
  • Помощи не будет. Ограничатся поддержкой беженцев
  • Мне безразлично
Просмотреть