вівторок, 25 червня 2013 17:56

Україна виграла тендер на ремонт хорватських Міг-21

Україна виграла тендер на ремонт хорватських Міг-21
Українська сторона забезпечить ремонт семи хорватських МіГ-21. Фото: topwar.ru

Держкомпанія "Укрспецекспорт" виграла тендер на надання послуг з ремонту і модернізації літаків МіГ-21 для ВПС тактичної авіації ППО Республіки Хорватія.

Як повідомили в держкомпанії, відповідне рішення озвучено хорватським військовим відомством на початку червня.

Як уточнили в держкомпанії, українська сторона забезпечить ремонт семи хорватських МіГ-21. Виконавцем робіт виступить держпідприємство "Одесавіаремсервіс", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром". Термін виконання робіт визначить замовник.

"Крім того, Міноборони Хорватії закупить у ДК "Укрспецекспорт" ще п'ять відремонтованих МіГ-21, які є власністю ДП "Одесавіаремсервіс", - зазначили в держкомпанії.

"Україна стала переможцем тендеру, оскільки її пропозиція повністю задовольнило умови хорватської сторони, зокрема, фінансові плани оборонного відомства", - зазначив співрозмовник, уточнивши, що крім України в тендері брала участь Румунія.

За даними з відкритих джерел, вартість операції склала 80 млн кун ($13,7 млн/EUR10, 5млн), які планується виділити з держбюджету Хорватії в 2013 році.

Це вже другий з початку року хорватська збройовий тендер, в якому перемогла Україна: у травні Міноборони Хорватії вибрало Україну в якості постачальника послуг з ремонту шести вертольотів Мі-8 і Мі-17. Крім України, в тендері брали участь представники авіаремонтних підприємств Росії, Білорусі та Чехії.

Як зазначив гендиректор "Укрспецекспорту" Дмитро Перегудов, успіх українських зброярів в Хорватії продемонстрував, що Україна міцно утримує свої позиції значущого гравця на ринку озброєнь.

Зараз ви читаєте новину «Україна виграла тендер на ремонт хорватських Міг-21». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути