середа, 11 травня 2011 11:31

У Шотландії з університету викрали кілька тисяч бджіл

У Шотландії з університету викрали кілька тисяч бджіл

З території одного із британських університетів були викрадені кілька тисяч бджіл, яких мали використовувати як частину дорогого експерименту з нейробіології.

Як повідомляє Reuters, вулики були частиною проекту вартістю два мільйони фунтів стерлінгів ($3,3 млн), метою якого було вивчення потенційного впливу пестицидів на здоров'я бджіл.

Поліція шотландського регіону Тейсайд збирає інформацію про викрадення чотирьох вуликів з кількома тисячами темних британських бджіл з центру нейронаук медичного коледжу університету Данді.

"Ця крадіжка, безсумнівно, створить проблеми для нашого дослідження", - заявив доктор Кріс Конноллі, провідний дослідник проекту, який повідомив у неділю про крадіжку.

У заяві він зазначив, що бджоли дуже унікальні, і додав, що їх легко буде ідентифікувати, якщо їх раптом продадуть.

Поліція повідомила, що 8 травня о 9.00 за місцевим часом у районі коледжу помітили двох чоловіків на білому міні-вені. Конноллі додав, що, на його думку, бджіл могли вкрасти для розведення або продажу бджолярам.

Нагадаємо, в 2009 році з розташованої у Шотландії пасіки, що належить королівській сім'ї, вкрали вісім вуликів з бджолами, вартістю по п'ять тисяч фунтів стерлінгів кожен.

Зараз ви читаєте новину «У Шотландії з університету викрали кілька тисяч бджіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути