вівторок, 01 березня 2011 08:38

Лозінському загрожує довічне ув'язнення

Лозінському загрожує довічне ув'язнення

Вирок у справі колишнього нардепа Віктора Лозінського, якого звинувачують у жорстокому вбивстві селянина Валерія Олійника на Кіровоградщині в червні 2009 року, очікують вже наприкінці березня, пише "Сегодня".

За даними джерел у ГПУ, судовий процес над Лозінським наближається до завершення. Усі підсудні та свідки вже допитані, зараз триває вивчення деяких матеріалів.

Потім мають відбутися дебати сторін, останнє слово підсудних, і суд винесе вирок. У Генпрокуратурі очікують, що, якщо не буде штучних затримок, то вирок оприлюднять ще до кінця березня.

За даними журналістів, суд схиляється до того, що стріляв Лозінський, і він буде за це відповідати "по повній програмі" - аж до довічного ув'язнення.

Виявилося також, що у справі фігурують два пістолети, які знайшли поряд з місцем злочину (один стартовий, інший - стріляє зарядами Флобера, тобто металевими кульками).

Лозінський свою провину заперечує. Він стверджує, що лише захищався. Мовляв, Олійник спочатку цілився в нього з пістолета, потім виник другий пістолет, потім – ніж.

Екс-прокурор Голованівського району Євген Горбенко, який також був у ніч вбивства з Лозінським, від свідчень у суді відмовився, а от колишній начальник Голованівської міліції Михайло Ковальський дає свідчення проти самого себе і Лозінського (за це, вважає адвокат, його й випустили на підписку про невиїзд).

Нагадаємо, Лозінського з подільниками звинувачують у вбивстві мешканця Кіровоградщини Валерія Олійника, яке сталося на території мисливських угідь депутата.

За даними ГПУ, вбивство було скоєно з особливою жорстокістю: вже пораненого з вогнепальної зброї селянина Лозінський добивав бампером машини.

Зараз ви читаєте новину «Лозінському загрожує довічне ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути