середа, 29 грудня 2010 10:19

Роберто Розетті керуватиме російськими суддями

Роберто Розетті керуватиме російськими суддями

Італійський арбітр Роберто Розетті, який обслуговував фінал чемпіонату Європи з футболу 2008 року, очолить російський суддівський корпус. Про це пише газета "Спорт-Экспресс".

43-річний Розетті закінчив кар'єру арбітра влітку 2010 року після чемпіонату світу в ПАР, на якому італієць обслуговував скандальний матч 1 / 8 фіналу між Аргентиною і Мексикою.

Судово-інспекторський комітет Російського футбольного союзу (РФС) був створений влітку 2010 року, а його керівником призначили колишнього губернатора Ростовської області Володимира Чуба. Однак перше засідання комітету відбулося тільки в грудні. За даними "Спорт-Экспресс", тепер комітет очолить Розетті.

Раніше в 2010 році інший італійський арбітр - П'єрлуїджі Колліна - став куратором суддівського корпусу Федерації футболу України (ФФУ). За словами колишнього головного тренера київського "Динамо" Валерія Газзаєва, під керівництвом Колліни арбітри стали працювати краще.

Розетті вважається одним з кращих європейських арбітрів. На ЧС-2010 він обслуговував два матчі: Гана - Австралія (1:1) і Аргентина - Мексика (3:1). У грі аргентинців з мексиканцями Розетті допустив серйозну помилку. Італієць зарахував гол форварда збірної Аргентини Карлоса Тевеса, забитий з офсайду.

Після закінчення ЧС-2010 Розетті очолив суддівський корпус італійської Серії В (другий за значущістю дивізіон чемпіонату країни).

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Роберто Розетті керуватиме російськими суддями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути