вівторок, 03 серпня 2010 16:30

Колліна протестував функціональну готовність арбітрів Прем"єр-ліги

Колліна протестував функціональну готовність арбітрів Прем"єр-ліги

У вівторок, 3 серпня, під керівництвом куратора системи арбітражу в Україні П"єрлуїджі Колліни група арбітрів, що обслуговують матчі Прем"єр-ліги, проходила тести з метою оцінки функціонального стану кожного з них. На базі інформації, отриманої у київському Національному університеті фізичного виховання та спорту, розроблятимуться персональні програми підготовки суддів та оптимізації процесу їхнього тренування.

"Арбітр повинен мати належний функціональний рівень для того, аби швидко пересуватися по полю під час гри, займати потрібні позиції та приймати рішення в стані високих фізичних навантажень, − зазначив італійський фахівець. − Враховуючи фізичні можливості та особливості кожного арбітра, а також його вік, ми зможемо покращувати індивідуальну підготовку суддів задля максимально успішної роботи на матчах".

За словами Колліни спеціальний прилад, прикріплений до тіла арбітра, дозволяє отримати особисті показники при тренуванні.

"Ці дані заноситимуться у комп"ютер та будуть доступні координатору. Таким чином ми можемо постійно слідкувати за фізичною підготовкою рефері та оцінювати його фізичний стан. І відповідальна особа контролюватиме, перевірятиме та аналізуватиме роботу, виконану кожним арбітром при тренуванні".

Наступного понеділка аналогічні тести здаватиме друга група арбітрів, які залучаються до обслуговування матчів української Прем"єр-ліги.

За матеріалами ФФУ

Зараз ви читаєте новину «Колліна протестував функціональну готовність арбітрів Прем"єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути