понеділок, 06 грудня 2010 10:15

Азаров і Ко не збираються підвищувати пенсійний вік

Азаров і Ко не збираються підвищувати пенсійний вік

Законопроектом про пенсійну реформу не передбачається підвищення пенсійного віку.

Про це заявив глава парламентського комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, "бютівець" Валерій Сушкевич: "Це чутки. Більш того, зараз навіть не обговорюється підвищення пенсійного віку для жінок, у реформі цього поки немає".

На думку спікера Ради Володимира Литвина, законопроект про Пенсійну реформу буде розглядатися Радою тільки після обговорення з громадскістю.

Спікера підтримує і "регіонал" Микола Комар, який зазначає, що парламент пропонує провести парламентські слухання 16 лютого 2011.

"Ми на прикладі Податкового кодексу побачили, що поспішати з розглядом таких важливих документів не слід", - сказав він "Сегодня".

Між тим, представники влади та опозиції погоджуються, що підвищення пенсійного віку неминуче.

При цьому, за словами прес-секретаря прем'єра Миколи Азарова Віталія Лук'яненка, майбутня реформа буде стимулювати людей виходити на пенсію пізніше, оскільки дає можливість громадянам накопичувати кошти, щоб збільшувати розмір своєї пенсії: довше працюєш - вище пенсія.

"Підвищення пенсійного віку неминуче. Але це не панацея для вирішення всіх проблем у пенсійній системі. Головне питання - виведення зарплат з тіні, щоб наповнити Пенсійний фонд", - відповів на це "бютівець" Валерій Сушкевич.

Раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що найближчим часом в парламент буде внесено законопроект про пенсійну реформу, яким буде передбачено підвищення пенсійного віку.

Раніше у ЗМІ з'явились повідомлення, що підвищення пенсійного віку на п'ять років, тобто до 65, може торкнутися і чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Азаров і Ко не збираються підвищувати пенсійний вік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути