середа, 21 липня 2010 14:48

Солдатенко у кріслі Юхновського зробить національну пам"ять радянською

Солдатенко у кріслі Юхновського зробить національну пам"ять радянською

Призначення донецького історика Валерія Солдатенка керівником Українського інституту національної пам"яті означає, що нова влада немає нової концепції.

"За Солдатенка це буде такий Інститут, де буде менше національної пам"яті, а більше інтернаціональної або радянської", - сказав політолог Вадим Карасьов у коментарі Gazeta.ua.

Він пояснив, що влада не може ліквідувати Інститут, бо це спровокує скандал. Також не може призначати його керівником авторитетного історика з національною свідомістю, "бо це означає продовжити лінію Ющенка- Юхновського".

"Тому був призначений історик з іншим історичним менталітетом для того, щоб провести корекцію політики національної пам"яті. Але такі призначення означають, що концепції національної пам"яті у нинішньої влади немає", - сказав політолог.

Він вважає, що нинішня влада не має чітких концептуальних і світоглядних опор. "Вона не може бути і проросійською, але не може бути й національною. Вона не хоче бути демократичною , але не може бути антидемократичною. Нинішню владу характеризує невизначеність", - сказав політолог.

Нагадаємо, що 20 липня керівником Українського інституту національної пам"яті призначено історика, члена-кореспондента НАНУ Валерія Солдатенка.

Солдатенко народився в Донецької області. З 1976 р. до 1984 р. працював старшим науковим співробітником Інституту історії партії при ЦК Компартії України - філіалу Інституту марксизму-ленінізму при ЦК КПРС.

Зараз ви читаєте новину «Солдатенко у кріслі Юхновського зробить національну пам"ять радянською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути