середа, 07 липня 2010 14:22

Гуманітарна політика влади є прорадянською – експерт

Гуманітарна політика влади є прорадянською – експерт
Екс-голова архіву Служби безпеки України Володимир В"ятрович вважає, що звільнений з посади голова інституту Національної пам"яті Ігор Юхновський був незручним для нової влади. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Це звільнення – послідовний крок в політиці, яку реалізовують можновладці в гуманітарній сфері. Вона відверто антиукраїнська і прорадянська. В її рамках існування інституту Національної пам'яті є зайвим", - зауважив В"ятрович.

За словам екс-голови архіву СБУ, з приходом нової влади з"явились заяви про передпорядкування інституту Державному комітету архівів.

"Зараз пішли іншим шляхом – відбулося усунення керівника Юхновського, який був своєрідною гарантією існування інституту. Тепер мова буде йти або про ліквідацію інституту, або про переформатування, яке суттєво скоротить його повноваження і обмежить функції", - пояснив він.

"Я був здивований тим, що Семиноженко мав стати головою інституту. По-перше, з точки зору державної служби віце-прем"єр навряд чи міг би суміщати дві посади. По-друге, я не вважаю, що Семиноженко проявив себе як людина, яка проводить послідовну українську гуманітарну політику.

Зараз ви читаєте новину «Гуманітарна політика влади є прорадянською – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути